A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 600 g újkrumpli
- só, bors
- 220 g sertészsír
- 700 g sertésszűz
- 20 g sűrített paradicsom
- 2 ek szárított majoránna
- 1 tk fűszerpaprika
- 200 ml víz
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 600 g újkrumpli
- só, bors
- 220 g sertészsír
- 700 g sertésszűz
- 20 g sűrített paradicsom
- 2 ek szárított majoránna
- 1 tk fűszerpaprika
- 200 ml víz
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
Az egyszerű brassói aprópecsenye elkészítéséhez a krumplit kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós, bő, lobogó vízben majdnem puhára főzzük és leszűrjük.
A zsírból 1 evőkanálnyit felforrósítunk egy serpenyőben, és erős hőfokon kb. 3 percig pirítjuk rajta a szintén kb. 2 cm-es kockára vágott húst. Miközben sül, sózzuk és borsozzuk. Amikor szép kérget kapott a hús, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a majoránnát és a fűszerpaprikát, majd közepes hőfokon további 1 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk közepes hőfokon.
Míg párolódik a hús, a maradék zsírban, közepesen erős hőfokon 4-5 perc alatt megpirítjuk a krumplit, és a húshoz keverjük. Ha szükséges, megsózzuk. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított újhagymával.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett az egyszerű brassói aprópecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!