Az adventi receptek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g brokkoli
- 30 ml étolaj
- ½ fej vöröshagyma (130g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db krumpli (160 g/db)
- 800 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 100 ml habtejszín
- 30 g vaj
- 2 ek almaecet
- 2 db tojás
Az adventi receptek támogatója a
Az adventi receptek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g brokkoli
- 30 ml étolaj
- ½ fej vöröshagyma (130g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db krumpli (160 g/db)
- 800 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 100 ml habtejszín
- 30 g vaj
- 2 ek almaecet
- 2 db tojás
A lisztmentes brokkolifőzelék első lépéseként a brokkolit rózsáira szedjük, a szárát külön kis darabokra vágjuk. A szárát kiegészítjük annyi rózsával, hogy 250 g legyen.
Olajat melegítünk egy serpenyőben és 3-4 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit és azt a brokkolikupacot, amiben a szárak vannak. További 1-2 perc pirítás után felöntjük az alaplével. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Egy botmixer segítségével krémesre zúzzuk az egészet.
A megmaradt brokkolirózsákat, enyhén sós, bő, lobogó vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük és lehetőség szerint jeges vízbe rakjuk. Ezt azért célszerű megtenni, hogy megmaradjon a brokkoli szép zöld színe. A megfőtt brokkolirózsákat belekeverjük a krémbe. Amikor újra felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és az almaecetet. Egyet forralunk rajta és kész.
A tojásokat hideg vízben feltesszük főni és forrástól számítva 10 percig főzzük, majd leszűrjük, lehűtjük, megpucoljuk és a főzelékkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a lisztmentes brokkolifőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha tetszett a lisztmentes brokkolifőzelék receptje, akkor ezek a brokkolis ételek is tetszeni fognak:
Kecskesajtos brokkoliburger céklaketchuppal