Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej zeller (kisebb)
- 3 szál répa (kisebb)
- 2 szál fehérrépa
- 4 szál zellerszár
- 1 db karalábé (kisebb)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 1 ek szemes bors
- 10 - 15 g szárított vargánya
- 1 csokor friss c
- 1 csokor friss lestyán
- 1 db brokkoli szára (nagyobb)
- szerecsendió
- só
- ½ db grillcsirke csontos része
A galuskához
- 2 db tojásfehérje (kisebb)
- 1 nagy csipet só
- 2 - 3 ek liszt
- 3 - 4 ek búzadara
- 4 ek olívaolaj
A zöldséges rizses húshoz
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 szál póréhagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 fej brokkoli (nagyobb)
- 1 szál répa
- 80 g vaj
- só
- ½ db grillcsirke húsa
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 100 g sós, bő vízben főtt barna rizs
- ½ db citrom héja és leve
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss bazsalikom
Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej zeller (kisebb)
- 3 szál répa (kisebb)
- 2 szál fehérrépa
- 4 szál zellerszár
- 1 db karalábé (kisebb)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 1 ek szemes bors
- 10 - 15 g szárított vargánya
- 1 csokor friss c
- 1 csokor friss lestyán
- 1 db brokkoli szára (nagyobb)
- szerecsendió
- só
- ½ db grillcsirke csontos része
A galuskához
- 2 db tojásfehérje (kisebb)
- 1 nagy csipet só
- 2 - 3 ek liszt
- 3 - 4 ek búzadara
- 4 ek olívaolaj
A zöldséges rizses húshoz
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 szál póréhagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 fej brokkoli (nagyobb)
- 1 szál répa
- 80 g vaj
- só
- ½ db grillcsirke húsa
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 100 g sós, bő vízben főtt barna rizs
- ½ db citrom héja és leve
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss bazsalikom
A grillcsirkéről leszedjük a mell és a comb részt, a húst félrerakjuk, a csontra lesz először szükség.
A leves hozzávalóit egy nagy lábasba pakoljuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy színültig legyen az edény. Felforraljuk, majd alacsony lángon 1 órát rotyogtatjuk. Közben 2 kisebb tojásfehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verünk. Belekeverjük a többi hozzávalót és egy spatulával összeforgatjuk. Lefedjük egy tányérral, és 10 percet hagyjuk állni. Teáskanállal kis galuskákat szaggatunk belőle, és bő sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére, ezután még 4-5 percig főzzük, végül leszűrjük.
A rizses húshoz az olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt póréhagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, a kis darabokra vágott répát és a vajat. 6-7 perc közepes pirítás után rádobjuk a húst, fűszerezzük. Ezután jöhet rá 1-2 merőkanálnyi alaplé, a rizs, a citrom héja és leve és az apróra vágott zöld fűszerek. Összeforgatjuk, és kész is. A levest a galuskával tálaljuk, utána pedig jöhet a rizses hús.
Ha tetszettek a maradékmentő tippek grillcsirkéhez receptek, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!