Hozzávalók
A tésztához
- 600 g 00-s pizzaliszt + a nyújtáshoz
- 360 ml víz
- 12 g só
- 2 ek olívaolaj + a kelesztéshez
- 1 csomag szárított élesztő (7 g-os kiszerelés)
A feltétekhez
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- só, bors
- 1 tk morzsolt bazsalikom
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 ek olívaolaj
- 1 konzerv kukorica (170 g-os kiszerelés)
- 250 g trappista sajt
- 100 g paprikás szalámi
Hozzávalók
A tésztához
- 600 g 00-s pizzaliszt + a nyújtáshoz
- 360 ml víz
- 12 g só
- 2 ek olívaolaj + a kelesztéshez
- 1 csomag szárított élesztő (7 g-os kiszerelés)
A feltétekhez
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- só, bors
- 1 tk morzsolt bazsalikom
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 ek olívaolaj
- 1 konzerv kukorica (170 g-os kiszerelés)
- 250 g trappista sajt
- 100 g paprikás szalámi
A mirelit pizza házilag recept elkészítésének első lépéseként a tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan kidagasztjuk, majd egy kiolajozott, letakart tálban 1 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát négyfelé osztjuk, kigombócoljuk és letakarva még 10 percig kelesztjük.
Ezután lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük és hagyjuk kihűlni. A darabolt paradicsomot sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a fűszerekkel és az olívaolajjal, és megkenjük vele az elősütött pizzákat. Ezután megszórjuk a lecsepegtetett kukoricával, a reszelt sajttal és megpakoljuk szalámival.
Az előkészített pizzákat fagyasztóba tesszük és miután megfagytak, folpackba csomagolva tároljuk a mélyhűtőben. Szükség esetén, hasonlóan a bolti mirelit pizzához, addig sütjük 200 fokra előmelegített sütőben, amíg aranybarna nem lesz a sajt a tetején.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetés: 70 perc
- Sütési idő: kb. 20 perc
Ha tetszett a mirelit pizza házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Persze imádjuk a nápolyi pázzákat, és ha van időnk rá, akkor szívesen bíbelődünk a tésztával, de valljuk be, az ember nem mindig tud 24 órán keresztül keleszteni egy tésztát. Ha csak egy gyors pizzára vágytok, amit bármikor bevághattok a sütőbe, akkor összeszedtünk nektek néhány receptet, amik igényt tarthatnak a figyelmetekre.
Sonkás-kukoricás pizza leveles tésztából