Vega
Hozzávalók
- 500 g csicsóka
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 4 - 5 levél zsálya
- 2 ek vörösborecet
- 1 csokor újhagyma
- 1 csomag mozzarella
- 2 ek gránátalmamag
Sültcsicsóka-saláta
Hozzávalók
- 500 g csicsóka
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 4 - 5 levél zsálya
- 2 ek vörösborecet
- 1 csokor újhagyma
- 1 csomag mozzarella
- 2 ek gránátalmamag
A csicsókát megpucoljuk, negyedekbe vágjuk, és lobogó, sós vízbe dobjuk 5 percre. Ezután leszűrjük, tepsire rakjuk, majd összeforgatjuk sóval, borssal, fokhagymaporral, olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ezután megszórjuk a felaprított zsályával, és tovább sütjük még 15 percet, majd kivesszük.
A csicsókát összeforgatjuk az ecettel. Vékonyra szeleteljük az újhagymát, nagyobb darabokra tépkedjük mozzarellát, és a sült csicsókát ezekkel és a gránátalmával tálaljuk.
Ha tetszett a sültcsicsóka-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!