Hozzávalók
- 500 g sütőtök
- 20 g vaj
- 4 - 5 levél zsálya
- 1 db ciabatta
A sütőtökös krémhez
- 120 g krémes kecskesajt
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 marék rukkola
- 2 - 3 ek balzsamecetkrém
Hozzávalók
- 500 g sütőtök
- 20 g vaj
- 4 - 5 levél zsálya
- 1 db ciabatta
A sütőtökös krémhez
- 120 g krémes kecskesajt
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 marék rukkola
- 2 - 3 ek balzsamecetkrém
A sütőtökös bruschetta első lépéseként a sütőtököt 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Néhány darabot félrerakunk a díszítéshez, 250 g-ot pedig villával pürésítünk, majd ennek a felét leturmixoljuk a kecskesajttal, a fokhagymaporral, sóval, borssal, végül összekeverjük az összetört pürével.
A vajat megbarnítjuk, megpirítjuk benne a vékonyra szeletelt zsályaleveleket (néhányat egészben is beledobhatunk a díszítéshez), majd kiszedjük, hogy ne égjen meg.
A ciabattákat kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd meglocsoljuk a vajjal és megszórjuk a sült zsályával. Rákenjük a kecskesajtos krémet, rápakolunk 1-1 sütőtökszeletet abból, amit félretettünk, megszórjuk rukkolával, és a balzsamecetkrémmel meglocsolva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a sütőtökös bruschetta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!