Hozzávalók
A sült polentához
- 200 g vaj + a kenéshez
- 120 g kristálycukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 3 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 40 ml tej
- 150 g kukoricadara
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek finomliszt
A szilvaraguhoz
- 8 db szilva
- 3 ek kristálycukor
- 1 mk őrölt fahéj
Szilvás polenta
Hozzávalók
A sült polentához
- 200 g vaj + a kenéshez
- 120 g kristálycukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 3 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 40 ml tej
- 150 g kukoricadara
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek finomliszt
A szilvaraguhoz
- 8 db szilva
- 3 ek kristálycukor
- 1 mk őrölt fahéj
A szilvás polenta elkészítése nem is lehetne egyszerűbb művelet! A vajat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a vaníliaaroma, egyenként elkeverve a tojások, a citrom reszelt héja, a tej, a kukoricadara, a sütőpor és a só. Az egészet alaposan összekeverjük, és egy vajjal vékonyan kivajazott, majd kilisztezett tepsibe öntjük a masszát. A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, összeforgatjuk a cukorral és a fahéjjal, és a süti tetejére rakosgatjuk.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl, ezután szeletelhetjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a szilvás polenta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!