Kesudiós szelet házilag

Hozzávalók

5 - 6
szelethez
+
200 g kesudió
25 g zabpehely
40 g fehérjepor
20 g kókuszolaj
60 ml kókusztej
120 g étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kesudiós szelet házilag

Persze sokkal egyszerűbb megvenni az üzletekben a különböző magvakból, aszalt gyümölcsökből álló szeleteket, de otthon is elég gyorsan lehet házi verziót készíteni, pár egyszerű lépést követve.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
szelethez
+
200 g kesudió
25 g zabpehely
40 g fehérjepor
20 g kókuszolaj
60 ml kókusztej
120 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kesudiót addig zúzzuk, több lépésben, aprítógéppel, amíg teljesen krémes lesz, ezután, a csoki kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd fóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe dobjuk. Amikor kissé megdermedt, szeletekre vágjuk. Az étcsoki ⅔-át vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a maradék ⅓-ot. Ha felolvadt ez is, bekenjük vele a szeletek alját, majd egy rácsra rakjuk őket. Mindegyik tetejére durvára vágott kesudiódarabokat rakunk, majd leöntjük őket a maradék olvasztott csokival. Hűtőbe dobjuk dermedésig.

Kesudiós szelet házilag

Ha tetszett a kesudiós szelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások