Vegán gulyásleves

Vegán

Vegán

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
1 fej hagyma (nagyobb)
50 ml olaj
2 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 - 2 szál répa (mérettől függően)
1 szál fehérrépa
2 - 3 ek darált paprika
2 ek pirospaprika
0.25 tk bors
½ tk őrölt kömény
2 tk mustár
5 db krumpli (közepes)
400 g szejtán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vegán gulyásleves

A gulyásról még a vegetáriánusok és a vegánok is nagyon nehezen mondanak le, épp ezért készítettem el ezt a vegán gulyást, hogy ők se maradjanak ki a jóból.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
1 fej hagyma (nagyobb)
50 ml olaj
2 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 - 2 szál répa (mérettől függően)
1 szál fehérrépa
2 - 3 ek darált paprika
2 ek pirospaprika
0.25 tk bors
½ tk őrölt kömény
2 tk mustár
5 db krumpli (közepes)
400 g szejtán
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A vegán gulyásleves elkészítéséhez a hagymát apró kockákra vágjuk, és elkezdjük pirítani a forró olajon. Hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát az apró, kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágott paprikát és paradicsomot, majd azokkal is 1-2 percig pirítjuk. A hagymás alapot felöntjük kb. 200 ml vízzel, és addig főzzük, amíg szinte teljesen el nem párolog. Ezt még kétszer, de inkább háromszor megismételjük, hogy minél jobban szétfőjenek a zöldségek. Erre azért van szükség, mert lényegesen kevesebb a leves főzési ideje, mintha hússal készülne és így tudjuk elérni, hogy ne egy híg löttyöt, hanem egy testes, sűrű levest kapjunk. 

Miután az utolsó felöntésnél is elfőtte a levét, hozzáadjuk a kis kockákra (kb. 0,5 x 05 cm-es) vágott répát és fehérrépát, majd hozzákeverjük a darált paprikát is, és felöntjük 2-2,5 l vízzel. Amikor felforrt, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt, és belekeverjük a mustárt is. Kb. 5 perc főzés után hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott burgonyát is. Ezt azért később, mint a répát és fehérrépát, mert így fognak egyszerre megpuhulni a zöldségek. 

Amikor minden zöldség megpuhult, beletesszük a levesbe a 1 x 1 cm-es kockákra vágott szejtánt is. Ezzel már nem kell főzni, hiszen a szejtán már hőkezelve van, így épp csak át kell melegítenünk, és már ehetjük is. 

Vegán gulyásleves
Vegán gulyásleves

 Ha tetszett a vegán gulyásleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több vegán recept:

Vegán lebbencsleves

Vegán brassói

Vegán kókuszkocka

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások