Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 500 g sütőtök
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 500 g cékla
- 200 g alma
- 2 - 3 ek friss narancslé
- 2 marék madársaláta
- ½ fej lila hagyma
- 4 ek krémes kecskesajt
- 50 g pirított tökmag
A dresszinghez
- 2 tk dijoni mustár
- 1 tk méz
- 5 ek tökmagolaj
- 4 ek friss narancslé
- só, bors
Hozzávalók
- 500 g sütőtök
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 500 g cékla
- 200 g alma
- 2 - 3 ek friss narancslé
- 2 marék madársaláta
- ½ fej lila hagyma
- 4 ek krémes kecskesajt
- 50 g pirított tökmag
A dresszinghez
- 2 tk dijoni mustár
- 1 tk méz
- 5 ek tökmagolaj
- 4 ek friss narancslé
- só, bors
A színes őszi saláta elkészítéséhez a céklákat héjastul becsomagoljuk alufóliába, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 1 órára. A sütőtököt 2 cm-es szeletekre vágjuk, összeforgatjuk sóval, borssal, olajjal, és egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Amikor 30 perc van még hátra a sütési időből, a céklák mellé rakjuk a sütőtököt is, és így pont egyszerre lesznek kész. Ha megsültek a zöldségek, félretesszük őket lehűlni, a céklát kibontjuk a fóliából, leszedjük a héját, és kisebb cikkekre vágjuk.
A dresszing hozzávalóit összekeverjük. A kis kockákra vágott almát összeforgatjuk a narancslével. Tálalásnál madársalátát rakunk a tányér aljára, erre jöhetnek a sült zöldségek, a vékonyra szeletelt lilahagyma, az alma, a kecskesajt, az aprított tökmag, végül meglocsoljuk a dresszinggel, és már ehetjük is.
- Elkészítési idő: 70 perc
Ha tetszett az őszi saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A klasszikus salátákat is imádjuk, de néha próbáljatok ki izgalmas változatokat is, mint ez a három finomság:
Szuperzöld citrusos saláta zellerszárral és házi krutonnal