Hozzávalók
- 250 g köles
- só, bors
- 100 g csiperkegomba
- 40 ml olívaolaj
- 100 g spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 160 g sütőtök
- 80 g dió
- 100 g feta sajt
- 2 szál szárzeller
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
Hozzávalók
- 250 g köles
- só, bors
- 100 g csiperkegomba
- 40 ml olívaolaj
- 100 g spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 160 g sütőtök
- 80 g dió
- 100 g feta sajt
- 2 szál szárzeller
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
A spenótos-gombás kölessalátához a kölest enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy tálba tesszük. A gombát szeletekre vágjuk és egy száraz, forró serpenyőben 3-4 perc alatt alaposan lepirítjuk, majd a köleshez adjuk. Az olaj felét felforrósítjuk a korábban már használt serpenyőben. Hozzáadjuk a spenótleveleket és a zúzott fokhagymát, megsózzuk, és közepesen erős hőfokon, 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd szintén a köleshez adjuk.
A sütőtököt kb. 1 centis kockákra vágjuk és egy tálban összeforgatjuk a maradék olajjal, a sóval és borssal. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt puhára sütjük, majd azt is a köleshez keverjük a durvára aprított dióval, a morzsolt fetával, a vékony szeletekre vágott zellerrel és a finomra vágott lila hagymával együtt.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a spenótos-gombás kölessaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!