Hirdetés

Barna sörös húsgolyó

Hozzávalók

4
főre
+
600 g darált sertéshús
10 g só
5 g bors
5 g szárított petrezselyem
5 g szerecsendió
5 g majoranna
1 ek sűrített paradicsom
1 ek vaj (30 g)
3 ek Worcester szósz
2 gerezd fokhagyma
1 tk méz
2 tk mustár
300 ml barna sör
300 ml marhahús alaplé
500 g rigatoni tészta
150 g kemény sajt ízlés szerint (mi parmezánt használtunk)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Barna sörös húsgolyó

Ez egy kis olasz-angol crossover recept. Sok időbe és sok főzésbe került, mire elérte a végleges formáját, de szerintem megérte. Ha picit másra vágytok, mint a hagyományos húsgolyós spagetti (ahogy az angolok hívják: SpagBol – azaz spaghetti bolognese), akkor tegyetek vele egy próbát. Szerintem nem fogtok csalódni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
600 g darált sertéshús
10 g só
5 g bors
5 g szárított petrezselyem
5 g szerecsendió
5 g majoranna
1 ek sűrített paradicsom
1 ek vaj (30 g)
3 ek Worcester szósz
2 gerezd fokhagyma
1 tk méz
2 tk mustár
300 ml barna sör
300 ml marhahús alaplé
500 g rigatoni tészta
150 g kemény sajt ízlés szerint (mi parmezánt használtunk)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A húst egy mély tálban átgyúrjuk, hozzáadjuk a fűszereket, a sűrített paradicsomot, és jól átkeverjük. Minimum 1-2 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb az, ha előző este megcsináljuk, és egész éjszaka a hűtőben pihen.

A húsból nagyobb húsgolyókat formázunk, majd előveszünk egy mély serpenyőt, amit felhevítünk, és felolvasztjuk benne a vajat. A húsgolyókat beletesszük és alaposan körbepirítjuk. Ezután meglocsoljuk a worchester szósszal, rányomunk 2 gerezd fokhagymát, meglocsoljuk a mézzel, rákanalazzuk a mustárt, alaposan megborsozzuk, majd ráöntjük a sört és az alaplé felét. 

Kb. 30 percig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni. Tipp: ha sűrűbb szaftot szeretnétek, a legvégén nyugodtan elkeverhettek benne 1 evőkanál vízben oldott  keményítőt is, ezzel viszont további 3-5 percet forralni kell.

A tésztát a dobozon leírtak szerint sós, lobogó forró vízben kifőzzük. Egy mély tálba szedjük, ráöntjük a húsgolyókat, és jól összekeverjük, majd ráöntjük a maradék alaplevet is, és állni hagyjuk 10 percet tálalás előtt.

Tetszőleges reszelt, kemény sajttal tálaljuk.

barna sörös húsgolyó
Barna sörös húsgolyó

Ha tetszett a barna sörös húsgolyó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Tepsis húsgolyós penne

Joghurtos-currys húsgolyó rizzsel

Tejszínes-marhahúsgolyós spagetti

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások