Hozzávalók
- 60 g kristálycukor
- 650 g körte (pucolt állapotban)
- 700 ml mandulatej
- 1 rúd fahéj
- 4 db szegfűszeg
A tálaláshoz
- 100 g körte (pucolt állapotban)
- 60 g szeletelt mandula
- 1 mk fahéj
Mandulás körtekrémleves
Hozzávalók
- 60 g kristálycukor
- 650 g körte (pucolt állapotban)
- 700 ml mandulatej
- 1 rúd fahéj
- 4 db szegfűszeg
A tálaláshoz
- 100 g körte (pucolt állapotban)
- 60 g szeletelt mandula
- 1 mk fahéj
A mandulás körtekrémleves szuperegyszerűen elkészíthető! Első lépésként a kristálycukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon karamellizáljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, kb. 2 cm-es darabokra vágott körtét, és kb. 1 perc alatt megfuttatjuk rajta. Felöntjük a mandulatejjel, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. Kivesszük belőle a fűszereket, és az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk.
Tányérba szedjük a levest, a tetejét pedig megszórjuk az apró kockákra vágott körtével, a mandulával és egy csipet fahéjjal. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom!
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a mandulás körtekrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ugye nem gondoltad azt, hogy gyümölcslevest csak a nyári hónapokban ér enni? Az őszi gyümölcsök is megérdemlik, hogy isteni krémleves készüljön belőlük! Ráadásul ezeket nem csak hidegen lehet enni, hanem akár forrón is! Nincs is jobb, mint egy hűvös estén bebújni a pléd alá a kanapén, kezedben egy tál gőzölgő gyümölcslevessel, ami percek alatt átmelegít! A körtekrémleves után próbáld ki az alábbi őszi gyümölcsös verziókat is:
Narancsos-ánizsos almakrémleves