Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 3 szál zellerszár (50 g/szál)
- 3 ek olívaolaj
- 50 g kockázott bacon
- só, bors
- 0.25 csokor bazsalikom + a tálaláshoz
- 300 g fagyasztott sárgahüvelyű zöldbab
- parmezánhéj (opcionális)
- 200 ml passata
- 200 g fusilli
- 2 l zöldségalaplé
- 1 ek 10%-os ecet
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 3 szál zellerszár (50 g/szál)
- 3 ek olívaolaj
- 50 g kockázott bacon
- só, bors
- 0.25 csokor bazsalikom + a tálaláshoz
- 300 g fagyasztott sárgahüvelyű zöldbab
- parmezánhéj (opcionális)
- 200 ml passata
- 200 g fusilli
- 2 l zöldségalaplé
- 1 ek 10%-os ecet
A megúszós minestrone leveshez a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a sárgarépát és a zellert pedig felkarikázzuk.
Egy lábasban közepes lángon elkezdjük felhevíteni az olajat, és rádobjuk a kockázott bacont is. Amikor a bacon zsírja már félig kisült, beledobjuk a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és ha a hagyma már lepirult, rádobjuk a többi felaprított zöldséget is.
Pár perc pirítás után beleszórjuk a felaprított bazsalikomleveleket és a zöldbabot, illetve ha van megmaradt parmezánhéjatok, azt is beledobhatjátok, majd felöntjük a passatával. Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a tésztát, felöntjük az alaplével és addig főzzük, míg a tészta al dente nem lesz. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az ecetet is.
Ha a tészta is megfőtt, pár levél friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a megúszós minestrone leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!