Hozzávalók
A raguhoz
- 3 ek olaj
- 500 g darált pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek mexikói fűszerkeverék
- 400 g passata
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 300 ml víz
- 2 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- főtt rizs, jalapeno vagy esetleg tortillachips
Hozzávalók
A raguhoz
- 3 ek olaj
- 500 g darált pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek mexikói fűszerkeverék
- 400 g passata
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 300 ml víz
- 2 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- főtt rizs, jalapeno vagy esetleg tortillachips
A megúszós chilis bab pulykából első lépése, hogy az olajat közepes lángon felhevítjük egy lábasban és lepirítjuk rajta a darált húst, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz.
Megszórjuk a fűszerkeverékkel, felöntjük a passatával, a darabolt paradicsommal, a vízzel és 20 percig rotyogtatjuk. Belerakjuk a lecsepegtetett babot még 5 percre, és meg is van.
Ha elkészült, akkor rizzsel, akár tejföllel, jalapenóval vagy tortillachipsszel is tökéletes.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a megúszós chilis bab pulyából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ahány ház, annyi recept létezik a chilis babra. A végtelenségig lehetne sorolni, hogy hány változata van ennek a frankó kajának. Arról már ne is beszéljünk, hogy köretként mennyi mindent lehet tálalni hozzá. Mi azért megpróbáltuk összegyűjteni a kedvenceinket:
Vegán chilis bab házi tortillachipsszel
Füstölt sonkás, kolbászos chilis bab