Hozzávalók
- 1 l víz
- 1 db citrom
- 3 csokor citromfűlevél
- 1 kg kristálycukor
- 20 g citromsav
Hozzávalók
- 1 l víz
- 1 db citrom
- 3 csokor citromfűlevél
- 1 kg kristálycukor
- 20 g citromsav
A citromfűszörp elkészítésének első lépéseként a vizet, a jól megmosott, karikákra vágott citromot és a citromfüvet egy tálba rakjuk, lefedjük egy konyharuhával, és egy napig állni hagyjuk. Másnap ezt a levet a cukorral felforraljuk, majd kb. 15 percig főzzük. Leszűrjük, belekeverjük a citromsavat, majd csírátlanított üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a kupakokat, fejtetőre állítjuk 5 percre, majd ha tutira akarunk menni, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni, és kész is a szörpünk.
- Elkészítési idő: 1 nap pihentetés
- Főzési idő: 15 perc
- Hűtési idő: 30 perc
Ha tetszett a citromfű szörp receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!