Hozzávalók
A parmezános kekszhez
- 75 g parmezán
- 1 tk szárított rozmaring
- 5 ek liszt
- 70 g hideg vaj
- 1 csipet só, bors
- 2 ek hideg víz
A ragacsos. szezámos csirkeszárnyhoz
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm-es gyömbér
- 1 db lime leve és héja
- só, bors
- 3 ek méz
- 1 ek sriracha szósz
- 2 ek rizsecet
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek hoisin szósz
- 3 ek szezámolaj
- 1 kg csirkeszárny
A tálaláshoz
- 2 ek pirított szezámmag
- 1 csokor újhagyma
A BBQ-s kesudióhoz
- 1 db tojásfehérje
- 500 g sótlan, pirítatlan kesudió
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 2 tk füstölt paprika
- fél tk Cayenne-bors
- 1 csapott ek barna cukor
- 1 tk só, bors
Hozzávalók
A parmezános kekszhez
- 75 g parmezán
- 1 tk szárított rozmaring
- 5 ek liszt
- 70 g hideg vaj
- 1 csipet só, bors
- 2 ek hideg víz
A ragacsos. szezámos csirkeszárnyhoz
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm-es gyömbér
- 1 db lime leve és héja
- só, bors
- 3 ek méz
- 1 ek sriracha szósz
- 2 ek rizsecet
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek hoisin szósz
- 3 ek szezámolaj
- 1 kg csirkeszárny
A tálaláshoz
- 2 ek pirított szezámmag
- 1 csokor újhagyma
A BBQ-s kesudióhoz
- 1 db tojásfehérje
- 500 g sótlan, pirítatlan kesudió
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 2 tk füstölt paprika
- fél tk Cayenne-bors
- 1 csapott ek barna cukor
- 1 tk só, bors
Ha filmnézős kaja, akkor ez a 3 recept tuti választás lesz!
Parmezános keksz:
A kekszhez a parmezánt aprítógépben lezúzzuk vagy lereszeljük, hozzáadjuk a rozmaringot és a lisztet. Átkeverjük, majd jöhet bele a vaj, a só, a bors, és lezúzzuk, ha nincs gépünk, akkor elmorzsoljuk a vajjal. A vízzel tésztává gyúrjuk, és fóliába csomagolva 30-40 percet pihentetjük a hűtőben. Kivesszük, átgyúrjuk, és 2-3 mm vastagra nyújtjuk két fólia között, majd kiszaggatjuk kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
BBQ-s kesudió:
A tojásfehérjét egy nagy keverőtálban lazán felverjük, beleforgatjuk a kesudiót, és összeforgatjuk a fűszerekkel, valamint a cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben 14-15 perc alatt megsütjük, félidőben megkeverjük.
Ragacsos csirkeszárny:
Egy nagy keverőtálba reszeljük a fokhagymát, a gyömbért, a lime héját, majd belenyomjuk a lime levét, és hozzáadjuk a többi alapanyagot a csirke kivételével. Alaposan összekeverjük, belerakjuk a szoba-hőmérsékletű csirkét, és hagyjuk állni legalább 1 órát, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát. Ezután kiszedjük a pácból, lecsöpögtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a megmaradt pácot a felére redukáljuk egy gyorsforralóban, végül megkenjük vele a megsült csirkét. Szezámmaggal és szeletelt újhagymával megszórva tálaljuk.
Ha tetszett ez a 3 filmnézős kaja, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!