A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- ½ db sütőtök
- 90 g dió
- 45 g csoki
- 60 g aszaltgyümölcs-keverék
- 3 db tojás
- 80 g cukor
- 4 ek méz
- 150 g liszt
- 90 g teljes kiőrlésű liszt
- ½ csomag sütőpor
- 1 ½ ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- ½ db sütőtök
- 90 g dió
- 45 g csoki
- 60 g aszaltgyümölcs-keverék
- 3 db tojás
- 80 g cukor
- 4 ek méz
- 150 g liszt
- 90 g teljes kiőrlésű liszt
- ½ csomag sütőpor
- 1 ½ ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
A sütőtökös gyümölcskenyér elkészítéséhez a sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Durvára vágjuk a diót, a csokit és az aszalt gyümölcsöket.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a mézzel és 150 g villával összetört sütőtökpürével. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a kétféle lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket, valamint a sót, és beleforgatjuk a diót, az aszalt gyümölcsöt és a csokit, majd mehet hozzá a sütőtökös massza, végül beleforgatjuk a tojáshabot is.
Egy kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntjük a tésztát, és előmelegített, 150 fokos sütőben kb. 1,5 óráig sütjük.
Előkészítési idő: 65 perc
Sütési idő: 90 perc
Összesen: 155 perc
Tipp: Érdemes annak is kipróbálni, aki nem igazán rajong a sütőtökért, hiszen így süteményben nincs intenzív íze.
Ajánlott életkor: óvodáskorú vagy annál idősebb gyermekeknek… és persze a családjuknak.
Ha tetszett a sütőtökös gyümölcskenyér receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!