Hozzávalók
- 2 fej brokkoli (2 fej / 600 g előkészítve)
- 1 db piros chilipaprika
- 2 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk barna cukor
- só, bors
- 2 db narancs
Chilis-narancsos brokkoli
Hozzávalók
- 2 fej brokkoli (2 fej / 600 g előkészítve)
- 1 db piros chilipaprika
- 2 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk barna cukor
- só, bors
- 2 db narancs
A chilis-narancsos brokkoli elkészítéséhez a brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját kis darabokra vágjuk, és bő, sós vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük. Ezt most nem kell hűteni, mert megy majd a narancsos alapba.
Az alaphoz a chilit elfelezzük, a magjait kikaparjuk, és kis darabokra vágjuk a húsát. Az olajat és a vajat egy nagy lábasban felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát és a chilit. Megszórjuk a cukorral, sóval, borssal, belefacsarjuk két narancs levét, illetve belereszeljük az egyiknek a héját, majd egy kicsit beforraljuk. Beleforgatjuk a brokkolit, 2-3 percig pirítjuk, és kész is.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több brokkolis kaja:
Rántott pulykamell remulád mártással
Mézes-gyömbéres csirkecomb vele sült répával és brokkolival
Alufóliában sült csirkemell baconnel és brokkolival