Hirdetés
Green Kitchen

Spenótos karácsonyfa

Hozzávalók

1
darabhoz
+
1 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
70 g bébispenót
100 g sajtkrém
só, bors
szerecsendió
1 csomag leveles tészta

A lekenéshez

1 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos karácsonyfa

Gyors, jól néz ki és finom. Na meg prímán illik a karácsonyi hangulathoz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

1
darabhoz
+
1 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
70 g bébispenót
100 g sajtkrém
só, bors
szerecsendió
1 csomag leveles tészta

A lekenéshez

1 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ez a spenótos karácsonyfa igazi játékos falatka, egy izgi mártogatóst is összedobhattok hozzá ízlés szerint. Na de lássuk is az elkészítését: egy serpenyőbe öntjük az olajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a spenótleveleket. Mikor összeesett a spenót, egy aprítóba rakjuk. Mehet hozzá a krémsajt, só, bors, kevés szerecsendió, és jöhet egy zúzás. 

A leveles tésztát kihajtogatjuk, és keresztben félbevágjuk. Egymásra rakjuk a két fél tésztát, és fenyőfa alakúra vágjuk. Levágjuk átlósan a két szélét, és egy kis „törzset” is vágunk neki. Levesszük az egyik felét, megkenjük a spenótkrémmel, rárakjuk a másik felét, és oldalt bevagdossuk úgy, hogy a középső részen maradjon meg egy 1,5-2 cm-es szélességű sáv, amit nem vágunk át. Feltekerjük ezeket a bevágott részeket, sütőpapíros tepsire csúsztatjuk, lekenjük a tojássárgájával, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Spenótos fa
Spenótos karácsonyfa

Ha tetszett a spenótos karácsonyfa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Spenótos-túrós táska

Spenótos lazac leveles tésztában

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások