Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 250 g csiperkegomba
- 500 ml alaplé
- só
- 150 ml tejszín
- 30 g kéksajt
- 1 ek vaj
A krutonhoz
- 1 marék szárított kenyérkocka
- 3 ek olívaolaj
- ½ gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
Kéksajtos gombakrémleves
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 250 g csiperkegomba
- 500 ml alaplé
- só
- 150 ml tejszín
- 30 g kéksajt
- 1 ek vaj
A krutonhoz
- 1 marék szárított kenyérkocka
- 3 ek olívaolaj
- ½ gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
A gombakrémleveshez a hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy fazékban üvegesre pirítjuk az olajon. Ezután felvesszük a hőfokot a maximumra, és hozzátesszük a megmosott és cikkekre vágott gombát is. Ne keverjük folyamatosan, mert akkor nem tud megpirulni a gomba. Hagyjuk nyugodtan, hadd kapjon egy kis színt.
Amikor lepirítottuk a gombát is, felöntjük az alaplével, sózzuk, és 8-10 percig főzzük. Amikor megfőtt, lehúzzuk a levest a tűzhelyről, és egy botmixer segítségével alaposan összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a tejszínt. Amikor újra felforrt a leves, belemorzsoljuk a kéksajtot és hozzáadjuk a vajat, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet.
A kenyérkockákat egy tálba tesszük, majd az olívaolajba belenyomjuk a fokhagymát, és meglocsoljuk vele a kenyereket. Tálba szedjük a levest, rákanalazunk a krutonból és megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a kéksajtos gombakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!