Hirdetés

Kéksajtos gombakrémleves

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej hagyma
3 - 4 ek olaj
250 g csiperkegomba
500 ml alaplé
150 ml tejszín
30 g kéksajt
1 ek vaj

A krutonhoz

1 marék szárított kenyérkocka
3 ek olívaolaj
½ gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kéksajtos gombakrémleves

Aki szereti a gombát, egész biztos készített már gombakrémlevest. De hogy kéksajtot nem tett még bele, azt le merem fogadni. Bevallom, az első kóstolásig nekem is voltak fenntartásaim ezzel az ötletemmel szemben. De csak az első kóstolásig. Ezentúl csak így készítem.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej hagyma
3 - 4 ek olaj
250 g csiperkegomba
500 ml alaplé
150 ml tejszín
30 g kéksajt
1 ek vaj

A krutonhoz

1 marék szárított kenyérkocka
3 ek olívaolaj
½ gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A gombakrémleveshez a hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy fazékban üvegesre pirítjuk az olajon. Ezután felvesszük a hőfokot a maximumra, és hozzátesszük a megmosott és cikkekre vágott gombát is. Ne keverjük folyamatosan, mert akkor nem tud megpirulni a gomba. Hagyjuk nyugodtan, hadd kapjon egy kis színt. 

Amikor lepirítottuk a gombát is, felöntjük az alaplével, sózzuk, és 8-10 percig főzzük. Amikor megfőtt, lehúzzuk a levest a tűzhelyről, és egy botmixer segítségével alaposan összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a tejszínt. Amikor újra felforrt a leves, belemorzsoljuk a kéksajtot és hozzáadjuk a vajat, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet. 

A kenyérkockákat egy tálba tesszük, majd az olívaolajba belenyomjuk a fokhagymát, és meglocsoljuk vele a kenyereket. Tálba szedjük a levest, rákanalazunk a krutonból és megszórjuk aprított petrezselyemmel. 

Kéksajtos gombakrémleves

Ha tetszett a kéksajtos gombakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is nézd meg:

Rántott töltött gombafejek

Gombaragus kagylótészta parmezános mártással

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?