Hozzávalók
A leveshez
- 1.2 kg hokkaidó tök
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 70 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 ½ l zöldségalaplé
- 2 cm friss gyömbér
- 1 csomag natúr sajtos szendvicskrém (120 g-os kiszerelés)
- 1 db citrom
A tetejére
- 150 g reszelt parmezán sajt
- 100 ml tejszín
- 2 ek fekete szezámmag
Gyömbéres-répás sütőtökkrémleves parmezánchipsszel
Hozzávalók
A leveshez
- 1.2 kg hokkaidó tök
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 70 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 ½ l zöldségalaplé
- 2 cm friss gyömbér
- 1 csomag natúr sajtos szendvicskrém (120 g-os kiszerelés)
- 1 db citrom
A tetejére
- 150 g reszelt parmezán sajt
- 100 ml tejszín
- 2 ek fekete szezámmag
A leves első lépéseként jól megmossuk a hokkaidó tököt, ugyanis a héját is fel fogjuk használni. Félbevágjuk, kiszedjük a magokat belőle, majd feldaraboljuk. A vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymákat a kés oldalával egyet ráütve szétnyomjuk, a sárgarépát pedig felkarikázzuk. A zöldségeket egy lábasba tesszük, nyakon öntjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon elkezdjük pirítani. Amikor a zöldségek összeestek és kicsit lepirultak, felöntjük az alaplével, belereszeljük a gyömbért, és közepes lángon tovább főzzük.
A parmezánchipshez a parmezánt lereszeljük, egy evőkanál segítségével kisebb kupacokat halmozunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit szétterítjük. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 5-6 percig sütjük, amíg a tallérok szépen megpirulnak.
MIkor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk a levest. Végül hozzáadjuk a sajos szendvicskrémet, valamint a citrom reszelt héját és kifacsart levét is.
A kész levest tányérba szedjük, parmezánchipsszel díszítjük, és hogy teljes legyen a kép, megszórjuk egy kevés fekete szezámmaggal és egy kis tejszínt is csurgatunk rá.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a gyömbéres-répás sütőtökkrémleves parmezánchipsszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!