Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 2 tk currypor
- só, bors
- 250 g vöröslencse
- 1 l zöldségalaplé
- 1 db narancs
- 100 ml kókusztejszín
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 2 tk currypor
- só, bors
- 250 g vöröslencse
- 1 l zöldségalaplé
- 1 db narancs
- 100 ml kókusztejszín
Az olajon lepirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért, elkeverjük benne a curryport, sózzuk, borsozzuk, és beleöntjük a lencsét. Felöntjük az alaplével, és 15-20 perc alatt puhára főzzük. A vége felé belereszeljük a narancs negyedének a héját, rálocsoljuk az egész kifacsart levét, belekeverjük a kókusztejszínt, és kész is.
Ha tetszett a narancsos-currys vöröslencseleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!