Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 3 ek liszt
- 200 ml fehérbor
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
- 250 ml tejszín
- 200 g trappista
- só, bors
A zöldfűszer-csokorhoz
- 1 kis csokor rozmaring
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1 kis csokor zsálya
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 - 3 db babérlevél
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 3 ek liszt
- 200 ml fehérbor
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
- 250 ml tejszín
- 200 g trappista
- só, bors
A zöldfűszer-csokorhoz
- 1 kis csokor rozmaring
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1 kis csokor zsálya
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 - 3 db babérlevél
Az aprított hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk a vajon majd megszórjuk a liszttel. 1-2 perc pirítás után felöntjük a fehérborral, és 10 percig forraljuk, majd hozzáöntjük az alaplevet és a tejszínt. Felforraljuk, majd egy botmixerrel turmixoljuk, beletesszük az összekötözött zöldfűszer-csokrot, és 10-15 percig bugyogtatjuk. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és amint buggyant egyet, elzárjuk alatta a hőt.
Ha tetszett a zöld fűszeres sajtkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!