Hirdetés

Zöldfűszeres sajtkrémleves

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
50 g vaj
3 ek liszt
200 ml fehérbor
1 l zöldségalaplé vagy víz
250 ml tejszín
200 g trappista
só, bors

A zöldfűszer-csokorhoz

1 kis csokor rozmaring
1 kis csokor kakukkfű
1 kis csokor zsálya
1 kis csokor petrezselyem
2 - 3 db babérlevél
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zöldfűszeres sajtkrémleves

Nyugodtan használjátok hozzá a kedvenc sajtotokat, vagy keverhetitek is mással, úgy is működni fog. Na és a zöld fűszereknél sem kötelező szabályokhoz ragaszkodni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
34
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
50 g vaj
3 ek liszt
200 ml fehérbor
1 l zöldségalaplé vagy víz
250 ml tejszín
200 g trappista
só, bors

A zöldfűszer-csokorhoz

1 kis csokor rozmaring
1 kis csokor kakukkfű
1 kis csokor zsálya
1 kis csokor petrezselyem
2 - 3 db babérlevél
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az aprított hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk a vajon majd megszórjuk a liszttel. 1-2 perc pirítás után felöntjük a fehérborral, és 10 percig forraljuk, majd hozzáöntjük az alaplevet és a tejszínt. Felforraljuk, majd egy botmixerrel turmixoljuk, beletesszük az összekötözött zöldfűszer-csokrot, és 10-15 percig bugyogtatjuk. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és amint buggyant egyet, elzárjuk alatta a hőt.

Ha tetszett a zöld fűszeres sajtkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?