Hirdetés

Zöld fűszeres sajtkrémleves

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
50 g vaj
3 ek liszt
1 l zöldségalaplé vagy víz
250 ml tejszín
200 ml fehérbor
200 g trappista
só, bors

A zöldfűszer-csokorhoz

1 kis csokor rozmaring
1 kis csokor kakukkfű
1 kis csokor zsálya
1 kis csokor petrezselyem
2 - 3 db babérlevél
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöld fűszeres sajtkrémleves

Nyugodtan használjátok hozzá a kedvenc sajtotokat, vagy keverhetitek is mással, úgy is működni fog. Na és a zöld fűszereknél sem kötelező szabályokhoz ragaszkodni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
50 g vaj
3 ek liszt
1 l zöldségalaplé vagy víz
250 ml tejszín
200 ml fehérbor
200 g trappista
só, bors

A zöldfűszer-csokorhoz

1 kis csokor rozmaring
1 kis csokor kakukkfű
1 kis csokor zsálya
1 kis csokor petrezselyem
2 - 3 db babérlevél
Bevásárlólistához adom

Az aprított hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk a vajon majd megszórjuk a liszttel. 1-2 perc pirítás után felöntjük az alaplével és a tejszínnel, felforraljuk, majd egy botmixerrel turmixoljuk. Hozzáöntjük a fehérbort, beletesszük az összekötözött zöldfűszer-csokrot, és 10-15 percig bugyogtatjuk. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és amint buggyant egyet, elzárjuk alatta a hőt.

Ha tetszett a zöld fűszeres sajtkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások