Hozzávalók
- 400 g krumpli
- só
- 1 db tojás
- 230 g liszt
- 1 l olaj
A tetejére
- 175 g tejföl
- ½ gerezd fokhagyma
- 120 g reszelt sajt
Hozzávalók
- 400 g krumpli
- só
- 1 db tojás
- 230 g liszt
- 1 l olaj
A tetejére
- 175 g tejföl
- ½ gerezd fokhagyma
- 120 g reszelt sajt
Mi egyébként otthon baracklekvárral ettük, például egy jó gulyás után, de most a sajtos-tejfölös változat mellett tettem le a voksom. Nem volt rossz döntés!
A burgonyákat enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőttek, 4-be vágjuk őket, hogy minél jobban távozni tudjon belőlük a gőz, így nem lesz „vizes” a tésztánk, mert a felesleges nedvesség távozik a krumpliból. Miután kellően kihűltek, egy krumplinyomó segítségével egy tálba nyomjuk a burgonyát, sózzuk, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk.
Enyhén olajos felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy késsel vagy derelyevágóval kb. 15 x 5 cm-es téglalapot vágunk belőle, a közepüket kicsit bevágjuk, és kb. 160 fokos olajban, oldalanként 1,5-2 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, megkenjük vele a medvetalpakat, majd reszelt sajtot szórunk a tetejükre. De az igazán menők lekvárt is kenhetnek rá. 😉 😀
Ha tetszett a sajtos-tejfölös medvetalp receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több sajtos-tejfölös recept:
Kolbászos-sajtos-tejfölös penne besütve