Hirdetés

Sajtos-tejfölös medvetalp

Hozzávalók

12
darabhoz
+
400 g krumpli
1 db tojás
230 g liszt
1 l olaj

A tetejére

175 g tejföl
½ gerezd fokhagyma
120 g reszelt sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtos-tejfölös medvetalp

Hogy miért medvetalp a neve? Joggal merül fel bennünk a kérdés. Mert a nagyi azt mondta, és kész. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+
400 g krumpli
1 db tojás
230 g liszt
1 l olaj

A tetejére

175 g tejföl
½ gerezd fokhagyma
120 g reszelt sajt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Mi egyébként otthon baracklekvárral ettük, például egy jó gulyás után, de most a sajtos-tejfölös változat mellett tettem le a voksom. Nem volt rossz döntés!

A burgonyákat enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőttek, 4-be vágjuk őket, hogy minél jobban távozni tudjon belőlük a gőz, így nem lesz „vizes” a tésztánk, mert a felesleges nedvesség távozik a krumpliból. Miután kellően kihűltek, egy krumplinyomó segítségével egy tálba nyomjuk a burgonyát, sózzuk, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. 

Enyhén olajos felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy késsel vagy derelyevágóval kb. 15 x 5 cm-es téglalapot vágunk belőle, a közepüket kicsit bevágjuk, és kb. 160 fokos olajban, oldalanként 1,5-2 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, megkenjük vele a medvetalpakat, majd reszelt sajtot szórunk a tetejükre. De az igazán menők lekvárt is kenhetnek rá. 😉 😀   

Sajtos-tejfölös medvetalp
Sajtos-tejfölös medvetalp

 Ha tetszett a sajtos-tejfölös medvetalp receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több sajtos-tejfölös recept:

Kolbászos-sajtos-tejfölös penne besütve

Sajtos-tejfölös-baconös galuska

Füstölt sajtos-tejfölös csirke sült zöldségekkel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?