Az adventi receptek támogatója a
Hozzávalók
- 200 g darált dió
- 6 ek sárgabaracklekvár
- 100 g kristálycukor
- 100 g aszalt sárgabarack
- 1 db citrom héja
- 2 tk vaníliaaroma
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 2 db tojás
- 100 g étcsoki
- 50 g vaj
Az adventi receptek támogatója a
Az adventi receptek támogatója a
Hozzávalók
- 200 g darált dió
- 6 ek sárgabaracklekvár
- 100 g kristálycukor
- 100 g aszalt sárgabarack
- 1 db citrom héja
- 2 tk vaníliaaroma
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 2 db tojás
- 100 g étcsoki
- 50 g vaj
A zserbós párna szuper egyszerűen összedobható péksüti!
Első lépésként a darált diót elkeverjük a lekvárral, a cukorral és az aprított aszalt barackkal. Belereszeljük a citrom héját és hozzáöntjük a vaníliaaromát.
Az egyik leveles tésztát egy deszkára terítjük, és a hosszabbik oldala mentén négy hosszúkás csíkra osztjuk. A téglalapok egyik felére pakolunk a diós töltelékből, majd körbekenjük a széleit lazán felvert tojással. Ráhajtjuk a leveles tészta másik felét a töltelékre, és villával körben lenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a párnákat, majd a tetejüket is megkenjük tojással. Ezt megismételjük a másik leveles tésztával is. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Közben vízgőz felett összeolvasztjuk a csokit a vajjal, és a kész mázat habzsákba töltjük. Mikor megsültek a párnák, hagyjuk őket hűlni minimum 30 percig. Végül szépen becsíkozzuk a párnák tetejét a csokimázzal.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Pihentetés: 30 perc
Ha tetszett a zserbós párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!