Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 350 g tarhonya
- 1 l víz
- só
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk fűszerpaprika
- 800 g tejföl
- 6 db tojás
- 180 g füstölt kolbász
- 200 g trappista sajt
Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 350 g tarhonya
- 1 l víz
- só
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk fűszerpaprika
- 800 g tejföl
- 6 db tojás
- 180 g füstölt kolbász
- 200 g trappista sajt
A rakott tarhonya elkészítéséhez a zsírból egy lábasban 1 evőkanálnyit felmelegítünk, és a tarhonyát közepesen erős hőfokon alaposan lepirítjuk, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk és készre főzzük, aztán leszűrjük. A zsír másik felét is felmelegítjük egy serpenyőben. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, megsózzuk, hogy kis vizet eresszen, és közepes hőfokon kb. 7 percig dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd belekeverjük a tejfölt is.
A tojásokat bő, lobogó vízben, forrástól számítva kb. 8 perc alatt keményre főzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A tepsi aljára teszünk egy réteg tarhonyát, megkenjük a paprikás tejföllel, jöhet egy réteg a karikára vágott kolbászból, a tojásból, majd egy újabb réteg tarhonya, tejföl, kolbász és tojás, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg a tetején tejföl legyen, amit végül megszórunk a reszelt sajttal. Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt összesütjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a rakott tarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!