Hozzávalók
- 200 g finomliszt
- 1 db tojás
- 150 ml víz
- só
- 250 g tejföl
- 200 g reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
- ½ fej lila hagyma
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 200 g finomliszt
- 1 db tojás
- 150 ml víz
- só
- 250 g tejföl
- 200 g reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
- ½ fej lila hagyma
- ½ csokor petrezselyem
A sajtos-tejfölös nokedli elkészítésének első pontjaként feltesszük a vizet melegedni egy nagyobb lábasba, amibe majd a nokedlit kiszaggatjuk, és csak amikor elkezd forrni, akkor keverjük be a nokedlitésztát.
A liszthez hozzáadjuk a tojást, a vizet és a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk. Enyhén sós, bő lobogó vízbe szaggatjuk a nokedlit és kb. 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük és enyhén átmossuk.
Elkeverjük benne a tejfölt és a sajt felét, majd egy süthető formába tesszük. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul a tetejére – ez kb. 15 perc. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott lila hagymával és petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több szaftos nokedli:
Baconös zöld galuska sajtos besamellel