Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

kb.
35
db. csigához
+

A csiga tésztájához

150 ml tej
40 g élesztő
1 csipet cukor
500 g liszt
50 g tejföl
2 db tojás
1 tk só
50 g olvasztott vaj

A töltelékhez

2 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
100 g bébispenót
só, bors
250 g cheddar
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fokhagymás-spenótos csigák

Szilveszterre szerintem kellően alkalomhoz illő alternatíva pogácsa vagy épp sós rudacska helyett. Ha nagyon szeretitek a fokhagymát, akkor toljatok bele 5 gerezdet nyugodtan, pláne, hogy így 2020 szilveszterén talán nem életetek legnagyobb habpartiján fogtok részt venni, így senkit sem fog zavarni. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
35
db. csigához
+

A csiga tésztájához

150 ml tej
40 g élesztő
1 csipet cukor
500 g liszt
50 g tejföl
2 db tojás
1 tk só
50 g olvasztott vaj

A töltelékhez

2 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
100 g bébispenót
só, bors
250 g cheddar
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, rakunk bele egy csipet cukrot, majd megvárjuk, amíg felfut. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a sót és az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, és szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40-50 percig kelesztjük.

A töltelékhez az olívaolajat egy serpenyőbe öntjük, az átzúzott fokhagymát kissé lepirítjuk rajta, hogy illatozni kezdjen, majd mehet rá a spenót kb. 1-1,5 percre, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk, majd félrehúzzuk. Ha fagyasztott spenótot használtok, olvasszátok meg a mikróban a serpenyős mozzanat előtt, és 2-3 perccel tovább piruljon a serpenyőben. A sajtot lereszeljük. 

A tésztát kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 45 x 24 cm-es téglalappá nyújtjuk. Rárakjuk a spenótos tölteléket, mehet rá a reszelt sajt ⅘-e, és a hosszabbik oldalánál elkezdjük feltekerni. Félúton elvágjuk a tésztát, és a másik felét is feltekerjük (ha nagyobb csigákat szeretnénk, ne vágjuk ketté). Ujjnyi vastag csíkokat vágunk a hengerekből, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. A maradék sajtot a csigák tetejére szórjuk, 20 percet kelesztjük őket, majd mehetnek a 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.

Fokhagymás-spenótos csigák

Ha tetszett a fokhagymás-spenótos csigák receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Kókuszkrémes csiga

Mákos-meggyes csiga

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások