Ezek a szilveszteri melegszendvicsek annyira egyszerűek, hogy sok időt tuti nem fognak elvenni az életedből! :D
Lencsekrémes:
A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A krémhez az olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a lencse ⅔-át, megszórjuk oregánóval és az apróra vágott szárított paradicsommal. Egy turmixgépben lepürésítjük a parmezánnal és a bazsalikommal, végül belekeverjük a maradék lencsét.
Megkenjük a krémmel a bagettet, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.
Baconös-krémsajtos:
A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A bacont egy tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 10-12 percre, amíg meg nem pirul. Ezután kiszedjük, majd felaprítjuk a snidlinggel együtt. Belekeverjük a krémsajtba, fűszerezzük, és ezzel a krémmel megkenjük a bagetteket. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.
Gombás:
A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A gombát felszeleteljük, és 2 részletben, 1-1 evőkanál olajon megpirítjuk, majd félretesszük. Ugyanabba a serpenyőbe dobjuk a vajat, amin megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Megszórjuk a fűszerekkel, rárakjuk a dijoni mustárt, majd visszarakjuk a gombát, és összeforgatjuk. Az egészet lepürésítjük, majd megkenjük vele a bagetteket. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.
Elkészítési idő: 30 perc
