Szendvics

3-féleszilveszterimelegszendvics

3-féle szilveszteri melegszendvics

Hozzávalók
50 g
vaj
só, bors
A lencsekrémeshez
1 db
óriás bagett
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
800 g
konzerv lencse
1 tk
oregánó
5 db
olajban eltett szárított paradicsom
20 g
parmezán
1 csokor
friss bazsalikom
100 g
gouda sajt
A baconös krémsajtoshoz
1 db
óriás bagett
8 szelet
bacon
1 csokor
friss snidling
400 g
krémsajt
1 tk
fokhagymapor
só, bors
100 g
gouda sajt
A gombáshoz
1 db
óriás bagett
1 kg
csiperkegomba
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
kakukkfű
1 tk
rozmaring
2 tk
dijoni mustár
100 g
gouda sajt

Elkészítés

Ezek a szilveszteri melegszendvicsek annyira egyszerűek, hogy sok időt tuti nem fognak elvenni az életedből! :D

Lencsekrémes:

A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A krémhez az olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a lencse ⅔-át, megszórjuk oregánóval és az apróra vágott szárított paradicsommal. Egy turmixgépben lepürésítjük a parmezánnal és a bazsalikommal, végül belekeverjük a maradék lencsét. 

Megkenjük a krémmel a bagettet, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.

Baconös-krémsajtos:

A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A bacont egy tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 10-12 percre, amíg meg nem pirul. Ezután kiszedjük, majd felaprítjuk a snidlinggel együtt. Belekeverjük a krémsajtba, fűszerezzük, és ezzel a krémmel megkenjük a bagetteket. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.

Gombás:

A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A gombát felszeleteljük, és 2 részletben, 1-1 evőkanál olajon megpirítjuk, majd félretesszük. Ugyanabba a serpenyőbe dobjuk a vajat, amin megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Megszórjuk a fűszerekkel, rárakjuk a dijoni mustárt, majd visszarakjuk a gombát, és összeforgatjuk. Az egészet lepürésítjük, majd megkenjük vele a bagetteket. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.

Elkészítési idő: 30 perc

szilveszteri melegszendvics
3-féle szilveszteri melegszendvics

Még több melegszendvics:

Magyaros vega melegszendvics

Padlizsánkrémes melegszendvics

Tonhalkrémes melegszendvics

www.streetkitchen.hu

3 izgalmas melegszendvicsötletet hoztam szilveszterre. Nem kell megijedni, amiért ebből 2 vega, higgyétek el, hogy ezekkel az ízekkel nem fog hiányozni a hús. A sajtot nyugodtan duplázhatjátok! :D

Hozzávalók

1 - 1 tepsihez
50 g
vaj
só, bors
A lencsekrémeshez
1 db
óriás bagett
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
800 g
konzerv lencse
1 tk
oregánó
5 db
olajban eltett szárított paradicsom
20 g
parmezán
1 csokor
friss bazsalikom
100 g
gouda sajt
A baconös krémsajtoshoz
1 db
óriás bagett
8 szelet
bacon
1 csokor
friss snidling
400 g
krémsajt
1 tk
fokhagymapor
só, bors
100 g
gouda sajt
A gombáshoz
1 db
óriás bagett
1 kg
csiperkegomba
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
kakukkfű
1 tk
rozmaring
2 tk
dijoni mustár
100 g
gouda sajt

Ezek a szilveszteri melegszendvicsek annyira egyszerűek, hogy sok időt tuti nem fognak elvenni az életedből! :D

Lencsekrémes:

A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A krémhez az olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a lencse ⅔-át, megszórjuk oregánóval és az apróra vágott szárított paradicsommal. Egy turmixgépben lepürésítjük a parmezánnal és a bazsalikommal, végül belekeverjük a maradék lencsét. 

Megkenjük a krémmel a bagettet, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.

Baconös-krémsajtos:

A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A bacont egy tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 10-12 percre, amíg meg nem pirul. Ezután kiszedjük, majd felaprítjuk a snidlinggel együtt. Belekeverjük a krémsajtba, fűszerezzük, és ezzel a krémmel megkenjük a bagetteket. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.

Gombás:

A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A gombát felszeleteljük, és 2 részletben, 1-1 evőkanál olajon megpirítjuk, majd félretesszük. Ugyanabba a serpenyőbe dobjuk a vajat, amin megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Megszórjuk a fűszerekkel, rárakjuk a dijoni mustárt, majd visszarakjuk a gombát, és összeforgatjuk. Az egészet lepürésítjük, majd megkenjük vele a bagetteket. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.

Elkészítési idő: 30 perc

szilveszteri melegszendvics
3-féle szilveszteri melegszendvics

Még több melegszendvics:

Magyaros vega melegszendvics

Padlizsánkrémes melegszendvics

Tonhalkrémes melegszendvics

Ha tetszett a 3-féle szilveszteri melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept