Extra gyors és hűsítő levesre vágytok? Az almás meggyleves tökéletes választás! Első lépésként az almát megpucoljuk, kimagozzuk és felkockázzuk, majd egy lábasba dobjuk, felöntjük a növényi tejjel és hozzáadjuk a mézet. Közepes lángon felforraljuk, 10 perc alatt puhára főzzük, aztán leturmixoljuk. Hozzáadjuk a magozott meggyet, a kókusztejszínt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.
A kész levest hűtőbe rakjuk minimum 60 percre, míg lehűl, és vegán tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Almás meggyleves (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 25 perc
Hűtési idő: minimum 60 perc
Egy jól behűtött, savanykás gyümölcslevesnél nincs is jobb hűsítő a forró nyári napokon! Magában vagy desszertként is simán megállja a helyét, ráadásul nem is kell túl sokat időzni a konyhában ahhoz, hogy elkészüljön. Azért is különösen jó választás kánikula idején, mert könnyű és még a folyadékpótláshoz is hozzájárul. Na, meghoztuk hozzá a kedved? Akkor ezeket a variációkat is próbáld ki:
Nyári frissítő, amit pikk-pakk elkészíthetsz. Az alma és a meggy tökéletes párost alkotnak, legalább annyira, mint ez a leves és ti fogtok, amikor elkészítitek. Ráadásul tejmentes is, úgyhogy nem kell aggódnod a tejérzékeny vendégek miatt.
Hozzávalók
4 főre
2 db
alma
(200 g/db)
700 ml
növényi tej
3 ek
méz
800 g
magozott meggy
165 ml
kókusztejszín
A tálaláshoz
növényi tejszínhab
Extra gyors és hűsítő levesre vágytok? Az almás meggyleves tökéletes választás! Első lépésként az almát megpucoljuk, kimagozzuk és felkockázzuk, majd egy lábasba dobjuk, felöntjük a növényi tejjel és hozzáadjuk a mézet. Közepes lángon felforraljuk, 10 perc alatt puhára főzzük, aztán leturmixoljuk. Hozzáadjuk a magozott meggyet, a kókusztejszínt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.
A kész levest hűtőbe rakjuk minimum 60 percre, míg lehűl, és vegán tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Almás meggyleves (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 25 perc
Hűtési idő: minimum 60 perc
Egy jól behűtött, savanykás gyümölcslevesnél nincs is jobb hűsítő a forró nyári napokon! Magában vagy desszertként is simán megállja a helyét, ráadásul nem is kell túl sokat időzni a konyhában ahhoz, hogy elkészüljön. Azért is különösen jó választás kánikula idején, mert könnyű és még a folyadékpótláshoz is hozzájárul. Na, meghoztuk hozzá a kedved? Akkor ezeket a variációkat is próbáld ki:
Ha tetszett az Almás meggyleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!