Az almás puffancs elkészítéséhez először az almákat meghámozzuk, majd kivágjuk a magházukat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. Ezután a vajat összekeverjük a porcukorral, végül pedig mehet bele a reszelt alma, a liszt, a tej, a citromhéj, a tojások, a fahéj, a sütőpor és a só. A tésztát addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
Az olajat kb. 160 fokosra melegítjük, majd olajos kanállal evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk a tésztából, amiket a forró olajba helyezünk. 2-2 perc alatt megsütjük a fánkok mindkét oldalát.
Tálalásnál a frissen sült puffancsokat meghintjük porcukorral, és eperlekvárt kínálunk melléjük.

- Elkészítési idő: 15-20 perc
- Sütési idő: kb. 15 perc (összesen)