Fantasztikus desszertek

Almáspuffancs

Almás puffancs

Hozzávalók
2 db
alma
(200 g/db)
30 g
puha vaj
1 ek
porcukor
110 g
finomliszt
200 ml
tej
0.5 db
citrom reszelt héja
2 db
tojás
1 mk
őrölt fahéj
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
300 g
eperlekvár

Elkészítés

Az almás puffancs elkészítéséhez először az almákat meghámozzuk, majd kivágjuk a magházukat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. Ezután a vajat összekeverjük a porcukorral, végül pedig mehet bele a reszelt alma, a liszt, a tej, a citromhéj, a tojások, a fahéj, a sütőpor és a só. A tésztát addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. 

Az olajat kb. 160 fokosra melegítjük, majd olajos kanállal evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk a tésztából, amiket a forró olajba helyezünk. 2-2 perc alatt megsütjük a fánkok mindkét oldalát.

Tálalásnál a frissen sült puffancsokat meghintjük porcukorral, és eperlekvárt kínálunk melléjük.

almas-puffancs
Almás puffancs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15-20 perc
  • Sütési idő: kb. 15 perc (összesen)

Almás édességekért sem kell messzire menni, sőt, össze is szedtünk még hármat az almás puffancs mellé. Próbáljátok ki őket bátran!

Almás pités palacsinta

Sütés nélküli kekszes-almás süti

Gyorséttermi almás pite

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Puha almás fánkocskák, amelyeket sem keleszteni, sem pedig szaggatni nem kell. Szerintünk szuper jók!

Hozzávalók

20 darabhoz
2 db
alma
(200 g/db)
30 g
puha vaj
1 ek
porcukor
110 g
finomliszt
200 ml
tej
0.5 db
citrom reszelt héja
2 db
tojás
1 mk
őrölt fahéj
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
300 g
eperlekvár

Az almás puffancs elkészítéséhez először az almákat meghámozzuk, majd kivágjuk a magházukat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. Ezután a vajat összekeverjük a porcukorral, végül pedig mehet bele a reszelt alma, a liszt, a tej, a citromhéj, a tojások, a fahéj, a sütőpor és a só. A tésztát addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. 

Az olajat kb. 160 fokosra melegítjük, majd olajos kanállal evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk a tésztából, amiket a forró olajba helyezünk. 2-2 perc alatt megsütjük a fánkok mindkét oldalát.

Tálalásnál a frissen sült puffancsokat meghintjük porcukorral, és eperlekvárt kínálunk melléjük.

almas-puffancs
Almás puffancs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15-20 perc
  • Sütési idő: kb. 15 perc (összesen)

Almás édességekért sem kell messzire menni, sőt, össze is szedtünk még hármat az almás puffancs mellé. Próbáljátok ki őket bátran!

Almás pités palacsinta

Sütés nélküli kekszes-almás süti

Gyorséttermi almás pite

Ha tetszett az almás puffancs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése