Az avokádós hummusz első lépéseként a csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, átmossuk és lecsepegtetjük. Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját, és egy evőkanállal kikanalazzuk a húsát. Egy konyhai aprítógépbe tesszük őket a tahinivel, a fokhagymával és az olívaolajjal együtt. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet leturmixoljuk. Ránk van bízva, hogy milyen állagot szeretnénk elérni. Van, aki darabosabban szereti, van, aki pedig a teljesen pépes állagot kedveli. Ha nagyon sűrű lenne, egy kevés kis vízzel tudunk lazítani rajta.
A kész hummuszt tálba szedjük, a tetejét meghintjük chilipehellyel és friss petrezselyemlevéllel díszítjük. Tortillával, pitával vagy akár egy szelet pirítóssal tálaljuk.

- Elkészítési idő: 15 perc