A legjobb reggelik

Avokádóshummusz

Avokádós hummusz

Hozzávalók
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
1 db
érett avokádó
3 ek
tahini
2 gerezd
fokhagyma
5 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom
só, bors
A tálaláshoz
1 csipet
chilipehely
pár levél petrezselyem

Elkészítés

Az avokádós hummusz első lépéseként a csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, átmossuk és lecsepegtetjük. Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját, és egy evőkanállal kikanalazzuk a húsát. Egy konyhai aprítógépbe tesszük őket a tahinivel, a fokhagymával és az olívaolajjal együtt. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet leturmixoljuk. Ránk van bízva, hogy milyen állagot szeretnénk elérni. Van, aki darabosabban szereti, van, aki pedig a teljesen pépes állagot kedveli. Ha nagyon sűrű lenne, egy kevés kis vízzel tudunk lazítani rajta. 

A kész hummuszt tálba szedjük, a tetejét meghintjük chilipehellyel és friss petrezselyemlevéllel díszítjük. Tortillával, pitával vagy akár egy szelet pirítóssal tálaljuk.

avokados-hummusz-2
Avokádós hummusz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Hiába is tagadnánk, hogy az egyik kedvenc mártogatósunk a hummusz! Azért is szeretjük annyira, mert millióféleképpen variálható, így egyszerűen képtelenség ráunni. Az avokádós verzió után próbáljátok ki ezeket az izgalmas hummuszkülönlegességeket is!

Brokkolis hummusz

Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel

Sültpaprika-hummusz

www.streetkitchen.hu

Krémes, avokádóval gazdagított hummusz, ami nagyon egészséges. Tökéletes választás, legyen szó akár pirítóshoz való mártogatósról, akár egy sült csirke mellé tálalt krémes köretről.

Hozzávalók

4 főre
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
1 db
érett avokádó
3 ek
tahini
2 gerezd
fokhagyma
5 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom
só, bors
A tálaláshoz
1 csipet
chilipehely
pár levél petrezselyem

Az avokádós hummusz első lépéseként a csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, átmossuk és lecsepegtetjük. Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját, és egy evőkanállal kikanalazzuk a húsát. Egy konyhai aprítógépbe tesszük őket a tahinivel, a fokhagymával és az olívaolajjal együtt. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet leturmixoljuk. Ránk van bízva, hogy milyen állagot szeretnénk elérni. Van, aki darabosabban szereti, van, aki pedig a teljesen pépes állagot kedveli. Ha nagyon sűrű lenne, egy kevés kis vízzel tudunk lazítani rajta. 

A kész hummuszt tálba szedjük, a tetejét meghintjük chilipehellyel és friss petrezselyemlevéllel díszítjük. Tortillával, pitával vagy akár egy szelet pirítóssal tálaljuk.

avokados-hummusz-2
Avokádós hummusz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Hiába is tagadnánk, hogy az egyik kedvenc mártogatósunk a hummusz! Azért is szeretjük annyira, mert millióféleképpen variálható, így egyszerűen képtelenség ráunni. Az avokádós verzió után próbáljátok ki ezeket az izgalmas hummuszkülönlegességeket is!

Brokkolis hummusz

Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel

Sültpaprika-hummusz

Ha tetszett az Avokádós hummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept