A sertésszűz és a bacon előtt foglalkozzunk a körettel. A krumplit megmossuk, és egészben a mikróban 10-15 perc alatt megpuhítjuk. Nagyobb szeletekre vágjuk, majd összekeverjük sóval, borssal, vajjal és aprított petrezselyemmel.
A mártáshoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mustárt, a lecsepegtetett gombát, ráöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Amikor kicsit besűrűsödik, megszórjuk egy kevés petrezselyemmel, és elzárjuk.
A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, körbetekerjük baconnel, és egy kevés olajon magas hőmérsékleten körbepirítjuk minden oldalát, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ezután kiszedjük egy tányérra, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet tálalás előtt.
A felszeletelt húst a mártással és a krumplival tálaljuk.

Még több sertésszűz:
Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel