Instant

Baconbetekertsertésszűz

Baconbe tekert sertésszűz

Hozzávalók
500 ml
tejszín
A sertésszűzhöz
kb. 600 g sertésszűz
só, bors
6 - 7 szelet
bacon
1 ek
olaj
A mártáshoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
mustár
300 g
üveges gomba
0.5 csokor
friss petrezselyem
A krumplihoz
500 g
krumpli
só, bors
50 g
vaj
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A sertésszűz és a bacon előtt foglalkozzunk a körettel. A krumplit megmossuk, és egészben a mikróban 10-15 perc alatt megpuhítjuk. Nagyobb szeletekre vágjuk, majd összekeverjük sóval, borssal, vajjal és aprított petrezselyemmel.

A mártáshoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mustárt, a lecsepegtetett gombát, ráöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Amikor kicsit besűrűsödik, megszórjuk egy kevés petrezselyemmel, és elzárjuk.

A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, körbetekerjük baconnel, és egy kevés olajon magas hőmérsékleten körbepirítjuk minden oldalát, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ezután kiszedjük egy tányérra, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet tálalás előtt.

A felszeletelt húst a mártással és a krumplival tálaljuk.

Még több sertésszűz:

Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel

Vajas-citromos sertésszűz zöldbabbal

Ragacsos sertésszűz

www.streetkitchen.hu

Az egészet kb. 40 perc alatt össze lehet dobni, és higgyétek el, tökéletes lesz a végeredmény. Aki nem szereti a szaftos húsokat, nyugodtan sütheti 5-10 perccel tovább is.

Hozzávalók

4 főre
500 ml
tejszín
A sertésszűzhöz
kb. 600 g sertésszűz
só, bors
6 - 7 szelet
bacon
1 ek
olaj
A mártáshoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
mustár
300 g
üveges gomba
0.5 csokor
friss petrezselyem
A krumplihoz
500 g
krumpli
só, bors
50 g
vaj
1 csokor
friss petrezselyem

A sertésszűz és a bacon előtt foglalkozzunk a körettel. A krumplit megmossuk, és egészben a mikróban 10-15 perc alatt megpuhítjuk. Nagyobb szeletekre vágjuk, majd összekeverjük sóval, borssal, vajjal és aprított petrezselyemmel.

A mártáshoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mustárt, a lecsepegtetett gombát, ráöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Amikor kicsit besűrűsödik, megszórjuk egy kevés petrezselyemmel, és elzárjuk.

A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, körbetekerjük baconnel, és egy kevés olajon magas hőmérsékleten körbepirítjuk minden oldalát, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ezután kiszedjük egy tányérra, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet tálalás előtt.

A felszeletelt húst a mártással és a krumplival tálaljuk.

Még több sertésszűz:

Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel

Vajas-citromos sertésszűz zöldbabbal

Ragacsos sertésszűz

Ha tetszett a Baconbe tekert sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept