A brokkolipizza egy szuper alternatívája lehet a klasszikus olasz pizzának, ha épp nem eszünk tésztaféléket, vagy gluténérzékenyek vagyunk.
A pizza alapjához a megtisztított brokkolit egy aprítógépben lezúzzuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. 4 egyenlő részre osztjuk, és szilikonos/jó minőségű sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Kb. 2 darab fér 1 tepsire. Majd szépen, kb. fél cm vastagságú, kisebb pizza alakot formázunk belőle. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
A mártás hozzávalóit összekeverjük, és rákenjük az alapra. Rátépkedjük a mozzarellát, és ha szeretjük vagy ehetjük, néhány szelet szalámit is tehetünk rá. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a sajt.
