A chilis-narancsos brokkoli elkészítéséhez a brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját kis darabokra vágjuk, és bő, sós vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük. Ezt most nem kell hűteni, mert megy majd a narancsos alapba.
Az alaphoz a chilit elfelezzük, a magjait kikaparjuk, és kis darabokra vágjuk a húsát. Az olajat és a vajat egy nagy lábasban felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát és a chilit. Megszórjuk a cukorral, sóval, borssal, belefacsarjuk két narancs levét, illetve belereszeljük az egyiknek a héját, majd egy kicsit beforraljuk. Beleforgatjuk a brokkolit, 2-3 percig pirítjuk, és kész is.

Elkészítési idő: 20 perc
Még több brokkolis kaja:
Rántott pulykamell remulád mártással
Mézes-gyömbéres csirkecomb vele sült répával és brokkolival
Alufóliában sült csirkemell baconnel és brokkolival