Street food

Croquetas:alegkirályabbspanyolkrokett

Croquetas: a legkirályabb spanyol krokett

Hozzávalók
A kroketthez:
1 fej
kisebb hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
3 db
babérlevél
500 ml
tej
200 g
jó minőségű sonka
70 g
liszt
A panírozáshoz:
liszt
2 db
tojás
zsemlemorzsa
A mártáshoz:
1 - 2 ek
olívaolaj
só, bors
1 gerezd
nagyobb fokhagyma
200 ml
passata (passzírozott paradicsom)
bazsalikom
oregánó
80 g
vaj

Elkészítés
A tejbe dobjuk a hagymát, fokhagymát, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk, majd leszűrjük. A sonkát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk őket. Ezután rádobjuk a vajat, megvárjuk míg felolvad és megszórjuk a liszttel. Kicsit pirítjuk majd fokozatosan felöntjük az átszűrt fűszeres tejjel. Mikor kész a sűrű besamel, megvárjuk amíg kihűl, majd kroketteket formázunk a masszából. A panírozáshoz kikészítünk 3 tálat, az egyikbe lisztet a másikba enyhén felvert tojást, a harmadikba pedig zsemlemorzsát rakunk és egyenként bepanírozzuk a kroketteket. Először liszt, tojás, zsemlemorzsa, majd újra tojás és zsemlemorzsa. Végül forró olajba dobjuk őket és aranybarnára sütjük.
Jöhet a mártás! A fokhagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.  Felöntjük a paradicsomszósszal, jól megfűszerezzük és pár perc alatt összeforraljuk. A kroketteket a paradicsomszósszal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha spanyol tapas bárban jártok, akkor ne menjetek el anélkül, hogy megkóstolnátok ezt a kaját! Tulajdonképpen egy rántott besamelről van szó, ami így annyira nem hangzik vonzónak, de ha egyszer rákattantok, akkor nem bírjátok majd ki nélküle!

Hozzávalók

15 darabhoz
A kroketthez:
1 fej
kisebb hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
3 db
babérlevél
500 ml
tej
200 g
jó minőségű sonka
70 g
liszt
A panírozáshoz:
liszt
2 db
tojás
zsemlemorzsa
A mártáshoz:
1 - 2 ek
olívaolaj
só, bors
1 gerezd
nagyobb fokhagyma
200 ml
passata (passzírozott paradicsom)
bazsalikom
oregánó
80 g
vaj
A tejbe dobjuk a hagymát, fokhagymát, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk, majd leszűrjük. A sonkát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk őket. Ezután rádobjuk a vajat, megvárjuk míg felolvad és megszórjuk a liszttel. Kicsit pirítjuk majd fokozatosan felöntjük az átszűrt fűszeres tejjel. Mikor kész a sűrű besamel, megvárjuk amíg kihűl, majd kroketteket formázunk a masszából. A panírozáshoz kikészítünk 3 tálat, az egyikbe lisztet a másikba enyhén felvert tojást, a harmadikba pedig zsemlemorzsát rakunk és egyenként bepanírozzuk a kroketteket. Először liszt, tojás, zsemlemorzsa, majd újra tojás és zsemlemorzsa. Végül forró olajba dobjuk őket és aranybarnára sütjük.
Jöhet a mártás! A fokhagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.  Felöntjük a paradicsomszósszal, jól megfűszerezzük és pár perc alatt összeforraljuk. A kroketteket a paradicsomszósszal tálaljuk.

Ha tetszett a Croquetas: a legkirályabb spanyol krokett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept