Húsételek

Csirkéspotpiecurry

Csirkés pot pie curry

Hozzávalók
4 ek
étolaj
400 g
csirkemell
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 db
paradicsom
(90 g/db)
3
cm gyömbér
200 ml
csirkealaplé
3 gerezd
fokhagyma
1 csipet
chilipehely
50 g
hideg vaj
1 ek
sárga currypor
300 g
sütőtök
150 g
fagyasztott zöldborsó
2 tk
keményítő
1 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás
200 ml
habtejszín

Elkészítés

A csirkés pot pie curry elkészítéséhez egy sütőbe rakható serpenyőben felhevítjük az olaj felét, és lepirítjuk benne a 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük a csirkekockákat.

Ugyanebben a serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és elkezdjük dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a felcikkezett paradicsomot és a vékony csíkokra vágott gyömbért. Közben öntünk alá egy kevés alaplevet, hogy a zöldségek össze tudjanak párolódni. Jöhet a serpenyőbe a vékony szeletekre vágott fokhagyma és a chilipehely. 

Folyamatosan öntögetjük rá az alaplevet, hogy krémes alapot kapjunk. 

Hozzáadjuk a vajat, a curryport és a tejszín felét. Sózzuk, borsozzuk, visszarakjuk az alapba az előzőleg megpirított csirkét, beletesszük a 2 cm-es kockákra vágott sütőtököt és a zöldborsót is. Felöntjük a maradék tejszín nagy részével, egy keveset félreteszünk a sűrítéshez. Az egészet alaposan összeforraljuk és addig főzzük, míg a sütőtök félig megpuhul, majd a maradék tejszínnel elkevert keményítővel besűrítjük a ragut. 

A csirkés pot pie curry összeállítása

Lekapcsoljuk a tűzhelyet, a leveles tésztát kiterítjük, és befedjük vele a serpenyőt. Ha akkora a serpenyőnk, hogy egyben befedi a tészta, akkor csak ráfektetjük és levágjuk a széleit. Ha viszont nem éri át minden irányban a tészta, akkor sávokat vágunk belőle, és kissé fedésben rétegezve fedjük a serpenyőt.

Lekenjük tojással, megszurkáljuk a tetejét villával, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 20 perc alatt megsütjük, amíg a tészta aranybarna lesz.

Tálalás előtt 15 percig pihentetjük.

Csirkés pot pie curry tányéron
Csirkés pot pie curry (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Pihentetés: 15 perc

Ha még több curry receptre vágysz, itt van még három, rajtunk nem múlik! :)

Bódítóan fűszeres csirkecurry házi naannal

Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal

Egylábasos csicseriborsós curry

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Jöhet egy laza pot pie curry? Szaftos, fűszeres, cuccos kaja – pont olyan, amilyennek egy belevaló currynek lennie kell!

Hozzávalók

4 főre
4 ek
étolaj
400 g
csirkemell
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 db
paradicsom
(90 g/db)
3
cm gyömbér
200 ml
csirkealaplé
3 gerezd
fokhagyma
1 csipet
chilipehely
50 g
hideg vaj
1 ek
sárga currypor
300 g
sütőtök
150 g
fagyasztott zöldborsó
2 tk
keményítő
1 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás
200 ml
habtejszín

A csirkés pot pie curry elkészítéséhez egy sütőbe rakható serpenyőben felhevítjük az olaj felét, és lepirítjuk benne a 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük a csirkekockákat.

Ugyanebben a serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és elkezdjük dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a felcikkezett paradicsomot és a vékony csíkokra vágott gyömbért. Közben öntünk alá egy kevés alaplevet, hogy a zöldségek össze tudjanak párolódni. Jöhet a serpenyőbe a vékony szeletekre vágott fokhagyma és a chilipehely. 

Folyamatosan öntögetjük rá az alaplevet, hogy krémes alapot kapjunk. 

Hozzáadjuk a vajat, a curryport és a tejszín felét. Sózzuk, borsozzuk, visszarakjuk az alapba az előzőleg megpirított csirkét, beletesszük a 2 cm-es kockákra vágott sütőtököt és a zöldborsót is. Felöntjük a maradék tejszín nagy részével, egy keveset félreteszünk a sűrítéshez. Az egészet alaposan összeforraljuk és addig főzzük, míg a sütőtök félig megpuhul, majd a maradék tejszínnel elkevert keményítővel besűrítjük a ragut. 

A csirkés pot pie curry összeállítása

Lekapcsoljuk a tűzhelyet, a leveles tésztát kiterítjük, és befedjük vele a serpenyőt. Ha akkora a serpenyőnk, hogy egyben befedi a tészta, akkor csak ráfektetjük és levágjuk a széleit. Ha viszont nem éri át minden irányban a tészta, akkor sávokat vágunk belőle, és kissé fedésben rétegezve fedjük a serpenyőt.

Lekenjük tojással, megszurkáljuk a tetejét villával, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 20 perc alatt megsütjük, amíg a tészta aranybarna lesz.

Tálalás előtt 15 percig pihentetjük.

Csirkés pot pie curry tányéron
Csirkés pot pie curry (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Pihentetés: 15 perc

Ha még több curry receptre vágysz, itt van még három, rajtunk nem múlik! :)

Bódítóan fűszeres csirkecurry házi naannal

Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal

Egylábasos csicseriborsós curry

Ha tetszett a Csirkés pot pie curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept