A csirkés pot pie curry elkészítéséhez egy sütőbe rakható serpenyőben felhevítjük az olaj felét, és lepirítjuk benne a 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük a csirkekockákat.
Ugyanebben a serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és elkezdjük dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a felcikkezett paradicsomot és a vékony csíkokra vágott gyömbért. Közben öntünk alá egy kevés alaplevet, hogy a zöldségek össze tudjanak párolódni. Jöhet a serpenyőbe a vékony szeletekre vágott fokhagyma és a chilipehely.
Folyamatosan öntögetjük rá az alaplevet, hogy krémes alapot kapjunk.
Hozzáadjuk a vajat, a curryport és a tejszín felét. Sózzuk, borsozzuk, visszarakjuk az alapba az előzőleg megpirított csirkét, beletesszük a 2 cm-es kockákra vágott sütőtököt és a zöldborsót is. Felöntjük a maradék tejszín nagy részével, egy keveset félreteszünk a sűrítéshez. Az egészet alaposan összeforraljuk és addig főzzük, míg a sütőtök félig megpuhul, majd a maradék tejszínnel elkevert keményítővel besűrítjük a ragut.
A csirkés pot pie curry összeállítása
Lekapcsoljuk a tűzhelyet, a leveles tésztát kiterítjük, és befedjük vele a serpenyőt. Ha akkora a serpenyőnk, hogy egyben befedi a tészta, akkor csak ráfektetjük és levágjuk a széleit. Ha viszont nem éri át minden irányban a tészta, akkor sávokat vágunk belőle, és kissé fedésben rétegezve fedjük a serpenyőt.
Lekenjük tojással, megszurkáljuk a tetejét villával, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 20 perc alatt megsütjük, amíg a tészta aranybarna lesz.
Tálalás előtt 15 percig pihentetjük.

- Elkészítési idő: 45 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Pihentetés: 15 perc
Ha még több curry receptre vágysz, itt van még három, rajtunk nem múlik! :)
Bódítóan fűszeres csirkecurry házi naannal