Fantasztikus desszertek

Csokis-kókuszoskalácskoszorú

Csokis-kókuszos kalácskoszorú

Hozzávalók
A tésztához
180 ml
langyos tej
80 g
kristálycukor
25 g
friss élesztő
380 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
90 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
170 g
olvasztott vaj
100 g
barna cukor
25 g
holland kakaópor
40 g
kókuszreszelék
60 g
étcsoki
A formához
1 ek
finomliszt
A szóráshoz
1 ek
porcukor
1 ek
vaj

Elkészítés

A csokis-kókuszos kalácskoszorú tésztájához a meleg tejbe szórunk egy csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut. A lisztbe rakjuk a tojást, a tojássárgáját, a többi cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, és szép simára dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, és letakarva, meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett deszkán kb. 4 mm vastag téglalapra nyújtjuk. 

A töltelékhez az olvasztott vajban elkeverjük a barna cukrot és a kakaóport, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát, és megszórjuk a kókuszreszelékkel, valamint a kisebb darabokra vágott étcsokival (vagy csokipasztillával). 

Hosszában kettévágjuk a tésztát, és mindkét darabot feltekerjük, majd a két rudat megtekerjük többször egymás körül. Belerakjuk a kalácsot egy vajjal vékonyan kikent, majd kilisztezett  kuglófformába, és letakarva 25 percig kelesztjük. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük, és rácson hagyjuk kihűlni. Felvágás előtt megszórhatjuk porcukorral.

csokis-kokuszos-kalacskoszoru-2
Csokis-kókuszos kalácskoszorú (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Kelesztési idő: 55-65 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

Még több izgalmas kalács vár az oldalunkon:

Tiramisus bundás kalács

Mini pisztáciás kalácsok

Kalácsmuffin

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha félsz, hogy megreped a kalácsod, készítsd el kuglófformában, mert ha a teteje meg is reped, úgyis az lesz az alja. :D

Hozzávalók

1 klasszikus kuglófformához
A tésztához
180 ml
langyos tej
80 g
kristálycukor
25 g
friss élesztő
380 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
90 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
170 g
olvasztott vaj
100 g
barna cukor
25 g
holland kakaópor
40 g
kókuszreszelék
60 g
étcsoki
A formához
1 ek
finomliszt
A szóráshoz
1 ek
porcukor
1 ek
vaj

A csokis-kókuszos kalácskoszorú tésztájához a meleg tejbe szórunk egy csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut. A lisztbe rakjuk a tojást, a tojássárgáját, a többi cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, és szép simára dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, és letakarva, meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett deszkán kb. 4 mm vastag téglalapra nyújtjuk. 

A töltelékhez az olvasztott vajban elkeverjük a barna cukrot és a kakaóport, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát, és megszórjuk a kókuszreszelékkel, valamint a kisebb darabokra vágott étcsokival (vagy csokipasztillával). 

Hosszában kettévágjuk a tésztát, és mindkét darabot feltekerjük, majd a két rudat megtekerjük többször egymás körül. Belerakjuk a kalácsot egy vajjal vékonyan kikent, majd kilisztezett  kuglófformába, és letakarva 25 percig kelesztjük. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük, és rácson hagyjuk kihűlni. Felvágás előtt megszórhatjuk porcukorral.

csokis-kokuszos-kalacskoszoru-2
Csokis-kókuszos kalácskoszorú (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Kelesztési idő: 55-65 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

Még több izgalmas kalács vár az oldalunkon:

Tiramisus bundás kalács

Mini pisztáciás kalácsok

Kalácsmuffin

Ha tetszett a Csokis-kókuszos kalácskoszorú receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept