A tojáslikőrös kalácstiramisu krémjéhez a tojásokat és az édesítőt összekeverjük, vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A krémbe keverjük a mascarponét és a tojáslikőrt is.
A presszókávét elkeverjük a tojáslikőrrel, ebbe fogjuk mártogatni a kalácsokat. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor likőrös kávéba áztatott kalácsszelet, erre krém, egy réteg kakaópor, újabb réteg kalács, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók.
A tetejére kerüljön zárásként egy réteg krém, majd kakaópor. Végül rakjuk be legalább 3-4 órára a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen, és összeérjenek az ízek!
Cukormentes tojáslikőrös kalácstiramisu (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30-40 perc + hűtés
Rajongunk a klasszikus tiramisuért, de sosem unjuk meg a kísérletezést! Így született meg ez a csodás kalácstiramisu is, de ha ti is imádjátok a csavarokat, akkor ezeket a recepteket is készítsétek el és kóstoljátok meg.
Ha maradt még egy kis fonott kalácsotok, ne hagyjátok megszáradni, ne is dobjátok ki, hanem készítsetek belőle kalácstiramisut, mert isssteni finom!
Hozzávalók
1 20 cm átmérőjű, magas falú tálhoz
A krémhez
3 db
tojás
100 g
eritrit
500 g
mascarpone
100 ml
cukormentes tojáslikőr
A piskótához
200 ml
presszókávé
200 ml
cukormentes tojáslikőr
1 db
kicsi cukormentes kalács
A rétegek közé
1 ek
holland kakaópor
A tojáslikőrös kalácstiramisu krémjéhez a tojásokat és az édesítőt összekeverjük, vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A krémbe keverjük a mascarponét és a tojáslikőrt is.
A presszókávét elkeverjük a tojáslikőrrel, ebbe fogjuk mártogatni a kalácsokat. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor likőrös kávéba áztatott kalácsszelet, erre krém, egy réteg kakaópor, újabb réteg kalács, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók.
A tetejére kerüljön zárásként egy réteg krém, majd kakaópor. Végül rakjuk be legalább 3-4 órára a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen, és összeérjenek az ízek!
Cukormentes tojáslikőrös kalácstiramisu (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30-40 perc + hűtés
Rajongunk a klasszikus tiramisuért, de sosem unjuk meg a kísérletezést! Így született meg ez a csodás kalácstiramisu is, de ha ti is imádjátok a csavarokat, akkor ezeket a recepteket is készítsétek el és kóstoljátok meg.
Ha tetszett a Cukormentes tojáslikőrös kalácstiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!