Street Kitchen

Curryskarfiolfőzelék

Currys karfiolfőzelék

Hozzávalók
400 - 450 g
friss karfiol
4 ek
étolaj
só, bors
2 tk
currypor
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
80 g
krumpli
500 ml
víz
1 tk
lime-lé

Elkészítés

A currys karfiolfőzelékhez a karfiolt apró rózsákra szedjük, a torzsáját kis darabokra vágjuk, és egy tepsire külön rakjuk a rózsát és a torzsát, majd összekeverjük őket 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal és 1 teáskanál curryporral. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a karfiolt.

Ha megsült a karfiolrózsa, a ¾-ét félrerakjuk a tálaláshoz. A maradékot és a torzsa részt fogjuk az alapban használni. Egy lábasban az olajon közepes lángon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit és a maradék sült karfiolt, 2-3 percig pirítjuk, majd megszórjuk 1 teáskanál curryporral, elkeverjük, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a lime-lével, és addig főzzük, amíg megpuhul a krumpli. Leturmixoljuk, belerakjuk a félrerakott sült karfiolrózsákat, és meg is vagyunk a liszt- és tejmentes curry karfiolfőzelékkel.

  • Elkészítési idő: 40 perc
currys-karfiolfozelek
Currys karfiolfőzelék (Fotó: Street Kitchen)

Imádod a főzelékeket? Akkor jöhet még több szuper recept a Street Kitchen oldaláról:

Lisztmentes brokkolifőzelék

Fitt zöldbabfőzelék csirkeroláddal

Lisztmentes sütőtökfőzelék buggyantott tojással

Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sertésszűzzel

www.streetkitchen.hu

Egy igazán laktató főzelék, amit szuperül feldob a curry.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
400 - 450 g
friss karfiol
4 ek
étolaj
só, bors
2 tk
currypor
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
80 g
krumpli
500 ml
víz
1 tk
lime-lé

A currys karfiolfőzelékhez a karfiolt apró rózsákra szedjük, a torzsáját kis darabokra vágjuk, és egy tepsire külön rakjuk a rózsát és a torzsát, majd összekeverjük őket 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal és 1 teáskanál curryporral. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a karfiolt.

Ha megsült a karfiolrózsa, a ¾-ét félrerakjuk a tálaláshoz. A maradékot és a torzsa részt fogjuk az alapban használni. Egy lábasban az olajon közepes lángon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit és a maradék sült karfiolt, 2-3 percig pirítjuk, majd megszórjuk 1 teáskanál curryporral, elkeverjük, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a lime-lével, és addig főzzük, amíg megpuhul a krumpli. Leturmixoljuk, belerakjuk a félrerakott sült karfiolrózsákat, és meg is vagyunk a liszt- és tejmentes curry karfiolfőzelékkel.

  • Elkészítési idő: 40 perc
currys-karfiolfozelek
Currys karfiolfőzelék (Fotó: Street Kitchen)

Imádod a főzelékeket? Akkor jöhet még több szuper recept a Street Kitchen oldaláról:

Lisztmentes brokkolifőzelék

Fitt zöldbabfőzelék csirkeroláddal

Lisztmentes sütőtökfőzelék buggyantott tojással

Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sertésszűzzel

Ha tetszett a Currys karfiolfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept