A karfiolos bulgursaláta elkészítéséhez a karfiolt 1-2 cm-es rózsákra szedjük, sózzuk, borsozzuk, azután egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a tetejére rakjuk a kockázott vajat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A bulgurt sós vízben megfőzzük, mint egy tésztát, aztán leszűrjük, és a hűtőben lehűtjük. A paradicsomot 4 cikkre vágjuk, kivágjuk a magházát, majd a húsából 4-5 mm-es kockákat vágunk. A paprikát is azonos méretűre kockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a fetát összemorzsoljuk.
Mindent egy tálba helyezünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan, de óvatosan összekeverjük a citrom reszelt héjával és a felének a levével, valamint az olívaolajjal és a mogyoróval.

Elkészítési idő: 45 perc
Még több karfiolos recept:
Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal