Street Kitchen

Égetettkarfiolos-fetásbulgursaláta

Égetett karfiolos-fetás bulgursaláta

Hozzávalók
400 g
karfiol
só, bors
50 g
vaj
150 g
bulgur
1 db
paradicsom
100 g
sárga pritaminpaprika
1 csokor
petrezselyem
150 g
feta sajt
1 db
citrom
5 ek
olívaolaj
50 g
mogyoró

Elkészítés

A karfiolos bulgursaláta elkészítéséhez a karfiolt 1-2 cm-es rózsákra szedjük, sózzuk, borsozzuk, azután egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a tetejére rakjuk a kockázott vajat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A bulgurt sós vízben megfőzzük, mint egy tésztát, aztán leszűrjük, és a hűtőben lehűtjük. A paradicsomot 4 cikkre vágjuk, kivágjuk a magházát, majd a húsából 4-5 mm-es kockákat vágunk. A paprikát is azonos méretűre kockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a fetát összemorzsoljuk.

Mindent egy tálba helyezünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan, de óvatosan összekeverjük a citrom reszelt héjával és a felének a levével, valamint az olívaolajjal és a mogyoróval.

egetett-karfiolos-fetas-bulgursalata (2)
Égetett karfiolos-fetás bulgursaláta

Elkészítési idő: 45 perc

Még több karfiolos recept:

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

www.streetkitchen.hu

Nincs is jobb annál, amikor egy karfiol szinte már égett pörzsanyagos részére ráharapunk. Egy rakott karfiolnál is ezt keressük sokan, na de ennél a bulgursalátánál egyértelműen megkapjuk ezt az élményt, hiszen egy égetett karfiolos verzió készült most el.

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
400 g
karfiol
só, bors
50 g
vaj
150 g
bulgur
1 db
paradicsom
100 g
sárga pritaminpaprika
1 csokor
petrezselyem
150 g
feta sajt
1 db
citrom
5 ek
olívaolaj
50 g
mogyoró

A karfiolos bulgursaláta elkészítéséhez a karfiolt 1-2 cm-es rózsákra szedjük, sózzuk, borsozzuk, azután egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a tetejére rakjuk a kockázott vajat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A bulgurt sós vízben megfőzzük, mint egy tésztát, aztán leszűrjük, és a hűtőben lehűtjük. A paradicsomot 4 cikkre vágjuk, kivágjuk a magházát, majd a húsából 4-5 mm-es kockákat vágunk. A paprikát is azonos méretűre kockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a fetát összemorzsoljuk.

Mindent egy tálba helyezünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan, de óvatosan összekeverjük a citrom reszelt héjával és a felének a levével, valamint az olívaolajjal és a mogyoróval.

egetett-karfiolos-fetas-bulgursalata (2)
Égetett karfiolos-fetás bulgursaláta

Elkészítési idő: 45 perc

Még több karfiolos recept:

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

Ha tetszett az Égetett karfiolos-fetás bulgursaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept