Az olajon alaposan lepirítjuk az apróra vágott hagymákat és gyömbért. Megszórjuk a curryporral, elkeverjük benne a rizst, a lecsepegtetett csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilipelyhet, majd felöntjük a kókusztejszínnel és a vízzel. Fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Végül ráreszeljük a lime héját és meglocsoljuk a levével, majd megszórjuk valamilyen apróra vágott zöldfűszerrel.
Ha curry, az nálam általában zöldséges: sokszor használok lencsét, karfiolt vagy csicseriborsót. De hogyan lehetne még ezt az amúgy is gyors ételt még jobban megúszni? Főzzétek bele a rizst, és kész is a komplett kaja. És igen, ér hozzá savanyú ubit enni!
Hozzávalók
3 - 4 főre
4 ek
olaj
1
nagy fej hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2
cm friss gyömbér
3 ek
currypor
200 g
rizs
2 db
konzerv csicseriborsó
(2 x 400 g)
só, bors
1 mk
chilipehely
400 ml
kókusztejszín
200 ml
víz
1 db
lime héja és leve
1 csokor
friss koriander vagy petrezselyem
Az olajon alaposan lepirítjuk az apróra vágott hagymákat és gyömbért. Megszórjuk a curryporral, elkeverjük benne a rizst, a lecsepegtetett csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilipelyhet, majd felöntjük a kókusztejszínnel és a vízzel. Fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Végül ráreszeljük a lime héját és meglocsoljuk a levével, majd megszórjuk valamilyen apróra vágott zöldfűszerrel.
Ha tetszett az Egylábasos csicseriborsós curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!