Tészták

Egylábasosparadicsomos-sajtkrémestészta

Egylábasos paradicsomos-sajtkrémes tészta

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
80 g
fekete olajbogyó
10 db
szárított paradicsom
2 ek
kapribogyó
5 - 6 ek
olívaolaj + a tálaláshoz
só, bors
200 ml
fehérbor
600 ml
passata
500 g
penne
1 l
csirkealaplé
1 db
citrom reszelt héja
1 csokor
bazsalikom
1 doboz
natúr sajtos szendvicskrém
(120 g-os kiszerelés)

Elkészítés

Ez a sajtkrémes tészta recept amilyen egyszerű, olyan ízletes! A finomra vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és chilit, a félbevágott olajbogyót, a felcsíkozott szárított paradicsomot és a kapribogyót egy lábasban, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Beleöntjük a passatát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jöhet bele a penne, és annyi alaplé, hogy ellepje. Lassú tűzön rotyogtatva addig főzzük, amíg a tészta megszívja magát. Ha szükséges, egy kevés alaplével pótolhatjuk a folyadékot, de mindig csak egy keveset öntsünk rá, az egész főzési folyamat 10-12 perc. 

Amikor a tészta már puha, de még nem főtt szét, akkor zárjuk el a hőt, és keverjük bele a reszelt citromhéjat, valamint az aprított bazsalikomot, amiből pár levéllel tegyünk félre a tálaláshoz. Végül hozzákeverjük a sajtos szendvicskrémet, ezzel krémesítve az ételünket. Pár levél bazsalikommal, kevés olívaolajjal megcsorgatva tálaljuk.

sajtkremes-teszta-recept (2)
Egylábasos paradicsomos-sajtkrémes tészta recept (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 20-25 perc

 

Még több király sajtkrémes recept:

Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

Zöld fűszeres sajtkrémmel töltött sajtos palacsinta

Sajtkrémmel töltött fánk

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az egylábasos pastákat jolly jokerként jellemezném, hiszen nagy mennyiséget tudunk készíteni mindössze egyetlen lábasban, a végeredmény laktató, így kiváló egy megúszós családi vacsihoz.

Hozzávalók

4 főre
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
80 g
fekete olajbogyó
10 db
szárított paradicsom
2 ek
kapribogyó
5 - 6 ek
olívaolaj + a tálaláshoz
só, bors
200 ml
fehérbor
600 ml
passata
500 g
penne
1 l
csirkealaplé
1 db
citrom reszelt héja
1 csokor
bazsalikom
1 doboz
natúr sajtos szendvicskrém
(120 g-os kiszerelés)

Ez a sajtkrémes tészta recept amilyen egyszerű, olyan ízletes! A finomra vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és chilit, a félbevágott olajbogyót, a felcsíkozott szárított paradicsomot és a kapribogyót egy lábasban, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Beleöntjük a passatát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jöhet bele a penne, és annyi alaplé, hogy ellepje. Lassú tűzön rotyogtatva addig főzzük, amíg a tészta megszívja magát. Ha szükséges, egy kevés alaplével pótolhatjuk a folyadékot, de mindig csak egy keveset öntsünk rá, az egész főzési folyamat 10-12 perc. 

Amikor a tészta már puha, de még nem főtt szét, akkor zárjuk el a hőt, és keverjük bele a reszelt citromhéjat, valamint az aprított bazsalikomot, amiből pár levéllel tegyünk félre a tálaláshoz. Végül hozzákeverjük a sajtos szendvicskrémet, ezzel krémesítve az ételünket. Pár levél bazsalikommal, kevés olívaolajjal megcsorgatva tálaljuk.

sajtkremes-teszta-recept (2)
Egylábasos paradicsomos-sajtkrémes tészta recept (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 20-25 perc

 

Még több király sajtkrémes recept:

Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

Zöld fűszeres sajtkrémmel töltött sajtos palacsinta

Sajtkrémmel töltött fánk

Ha tetszett az Egylábasos paradicsomos-sajtkrémes tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept