Friss

Egyszerűbrassóiaprópecsenye

Egyszerű brassói aprópecsenye

Hozzávalók
600 g
újkrumpli
só, bors
220 g
sertészsír
700 g
sertésszűz
20 g
sűrített paradicsom
2 ek
szárított majoránna
1 tk
fűszerpaprika
200 ml
víz
A tálaláshoz
1 szál
újhagyma

Elkészítés

Az egyszerű brassói aprópecsenye elkészítéséhez a krumplit kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós, bő, lobogó vízben majdnem puhára főzzük és leszűrjük.

A zsírból 1 evőkanálnyit felforrósítunk egy serpenyőben, és erős hőfokon kb. 3 percig pirítjuk rajta a szintén kb. 2 cm-es kockára vágott húst. Miközben sül, sózzuk és borsozzuk. Amikor szép kérget kapott a hús, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a majoránnát és a fűszerpaprikát, majd közepes hőfokon további 1 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk közepes hőfokon. 

Míg párolódik a hús, a maradék zsírban, közepesen erős hőfokon 4-5 perc alatt megpirítjuk a krumplit, és a húshoz keverjük. Ha szükséges, megsózzuk. Tálalásnál megszórjuk a brassóit frissen aprított újhagymával. 

egyszerű brassói, brassói aprópecsenye egyszerűen
Egyszerű brassói aprópecsenye (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több egyszerű, de nagyszerű recept, amivel érdemes tenni egy próbát, ha bejött a brassói:

Prézlis karfiol

Rizsfasírt

Egytepsis marinara penne

www.streetkitchen.hu

Van, aki borsót is tesz bele, van, aki nem. Valaki szaftosra csinálja, valaki nem. Van, aki paradicsomot is tesz hozzá, van, aki nem. Zsolti jó fej és nem köt bele egyik verzióba sem, hiszen ahány ház, annyi szokás. Légy te is Zsolti és készítsd el ezt a szuper brassóit, amit még azok is szeretni fognak, akik egyébként olykor-olykor szeretnek kukacoskodni. :D

Hozzávalók

4 főre
600 g
újkrumpli
só, bors
220 g
sertészsír
700 g
sertésszűz
20 g
sűrített paradicsom
2 ek
szárított majoránna
1 tk
fűszerpaprika
200 ml
víz
A tálaláshoz
1 szál
újhagyma

Az egyszerű brassói aprópecsenye elkészítéséhez a krumplit kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós, bő, lobogó vízben majdnem puhára főzzük és leszűrjük.

A zsírból 1 evőkanálnyit felforrósítunk egy serpenyőben, és erős hőfokon kb. 3 percig pirítjuk rajta a szintén kb. 2 cm-es kockára vágott húst. Miközben sül, sózzuk és borsozzuk. Amikor szép kérget kapott a hús, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a majoránnát és a fűszerpaprikát, majd közepes hőfokon további 1 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk közepes hőfokon. 

Míg párolódik a hús, a maradék zsírban, közepesen erős hőfokon 4-5 perc alatt megpirítjuk a krumplit, és a húshoz keverjük. Ha szükséges, megsózzuk. Tálalásnál megszórjuk a brassóit frissen aprított újhagymával. 

egyszerű brassói, brassói aprópecsenye egyszerűen
Egyszerű brassói aprópecsenye (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több egyszerű, de nagyszerű recept, amivel érdemes tenni egy próbát, ha bejött a brassói:

Prézlis karfiol

Rizsfasírt

Egytepsis marinara penne

Ha tetszett az Egyszerű brassói aprópecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept