Street Kitchen

Fetásvargányakrémleves

Fetás vargányakrémleves

Hozzávalók
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 ág
friss kakukkfű
500 g
fagyasztott vargánya gomba
só, bors
800 ml
víz vagy zöldségalaplé
20 g
vaj
A tálaláshoz
80 g
feta sajt
2 ek
olívaolaj
1 ág
kakukkfű
200 ml
tejszín

Elkészítés

A vargányakrémleves elkészítéséhez olajat melegítünk egy lábasban, és 3-4 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd beletesszük a kakukkfüvet is. A kiolvasztott gombát kinyomkodjuk, majd azt is a lábasba tesszük. Ekkor felkapcsoljuk a hőfokot, és átpirítjuk a gombát 1-2 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel, de ha van alaplevünk, ne legyünk restek azt használni.

10 percig főzzük, majd az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, majd ha felforrt, a vajat is. Megvárjuk, amíg a vaj elolvad és tálalhatunk is. Tányérba szedjük a levest, a tetejére morzsoljuk a feta sajtot, megcsorgatjuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk friss kakukkfűvel.

Elkészítési idő: 20 perc

vargányakrémleves
Fetás vargányakrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Még több vargányás recept:

Hajdinás vargányaleves

Vargányarizottó

Vargányás gnocchi

www.streetkitchen.hu

A vargánya egy rendkívül ízgazdag gomba, amiből nagyon finom krémlevest készíthetünk.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 főre
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 ág
friss kakukkfű
500 g
fagyasztott vargánya gomba
só, bors
800 ml
víz vagy zöldségalaplé
20 g
vaj
A tálaláshoz
80 g
feta sajt
2 ek
olívaolaj
1 ág
kakukkfű
200 ml
tejszín

A vargányakrémleves elkészítéséhez olajat melegítünk egy lábasban, és 3-4 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd beletesszük a kakukkfüvet is. A kiolvasztott gombát kinyomkodjuk, majd azt is a lábasba tesszük. Ekkor felkapcsoljuk a hőfokot, és átpirítjuk a gombát 1-2 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel, de ha van alaplevünk, ne legyünk restek azt használni.

10 percig főzzük, majd az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, majd ha felforrt, a vajat is. Megvárjuk, amíg a vaj elolvad és tálalhatunk is. Tányérba szedjük a levest, a tetejére morzsoljuk a feta sajtot, megcsorgatjuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk friss kakukkfűvel.

Elkészítési idő: 20 perc

vargányakrémleves
Fetás vargányakrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Még több vargányás recept:

Hajdinás vargányaleves

Vargányarizottó

Vargányás gnocchi

Ha tetszett a Fetás vargányakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept