Pékség

Fokhagymás-spenótoscsigák

Fokhagymás-spenótos csigák

Hozzávalók
A csiga tésztájához
150 ml
tej
40 g
élesztő
1 csipet
cukor
500 g
liszt
50 g
tejföl
2 db
tojás
1 tk
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
2 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
100 g
bébispenót
só, bors
250 g
cheddar

Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, rakunk bele egy csipet cukrot, majd megvárjuk, amíg felfut. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a sót és az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, és szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40-50 percig kelesztjük.

A töltelékhez az olívaolajat egy serpenyőbe öntjük, az átzúzott fokhagymát kissé lepirítjuk rajta, hogy illatozni kezdjen, majd mehet rá a spenót kb. 1-1,5 percre, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk, majd félrehúzzuk. Ha fagyasztott spenótot használtok, olvasszátok meg a mikróban a serpenyős mozzanat előtt, és 2-3 perccel tovább piruljon a serpenyőben. A sajtot lereszeljük. 

A tésztát kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 45 x 24 cm-es téglalappá nyújtjuk. Rárakjuk a spenótos tölteléket, mehet rá a reszelt sajt ⅘-e, és a hosszabbik oldalánál elkezdjük feltekerni. Félúton elvágjuk a tésztát, és a másik felét is feltekerjük (ha nagyobb csigákat szeretnénk, ne vágjuk ketté). Ujjnyi vastag csíkokat vágunk a hengerekből, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. A maradék sajtot a csigák tetejére szórjuk, 20 percet kelesztjük őket, majd mehetnek a 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.

Fokhagymás-spenótos csigák

Ezeket is nézd meg:

Kókuszkrémes csiga

Mákos-meggyes csiga

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Szilveszterre szerintem kellően alkalomhoz illő alternatíva pogácsa vagy épp sós rudacska helyett. Ha nagyon szeretitek a fokhagymát, akkor toljatok bele 5 gerezdet nyugodtan, pláne, hogy így 2020 szilveszterén talán nem életetek legnagyobb habpartiján fogtok részt venni, így senkit sem fog zavarni. :D

Hozzávalók

35 db. csigához
A csiga tésztájához
150 ml
tej
40 g
élesztő
1 csipet
cukor
500 g
liszt
50 g
tejföl
2 db
tojás
1 tk
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
2 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
100 g
bébispenót
só, bors
250 g
cheddar

A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, rakunk bele egy csipet cukrot, majd megvárjuk, amíg felfut. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a sót és az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, és szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40-50 percig kelesztjük.

A töltelékhez az olívaolajat egy serpenyőbe öntjük, az átzúzott fokhagymát kissé lepirítjuk rajta, hogy illatozni kezdjen, majd mehet rá a spenót kb. 1-1,5 percre, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk, majd félrehúzzuk. Ha fagyasztott spenótot használtok, olvasszátok meg a mikróban a serpenyős mozzanat előtt, és 2-3 perccel tovább piruljon a serpenyőben. A sajtot lereszeljük. 

A tésztát kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 45 x 24 cm-es téglalappá nyújtjuk. Rárakjuk a spenótos tölteléket, mehet rá a reszelt sajt ⅘-e, és a hosszabbik oldalánál elkezdjük feltekerni. Félúton elvágjuk a tésztát, és a másik felét is feltekerjük (ha nagyobb csigákat szeretnénk, ne vágjuk ketté). Ujjnyi vastag csíkokat vágunk a hengerekből, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. A maradék sajtot a csigák tetejére szórjuk, 20 percet kelesztjük őket, majd mehetnek a 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.

Fokhagymás-spenótos csigák

Ezeket is nézd meg:

Kókuszkrémes csiga

Mákos-meggyes csiga

Ha tetszett a Fokhagymás-spenótos csigák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept