Grill sajtok

Grillezettkecskesajt

Grillezett kecskesajt
Grillezett kecskesajt

Hozzávalók
4 szelet
kecskesajt
1 ek
olívaolaj
A dresszinghez
1 ek
méz
1 ek
balzsamecet
bors
1 db
citrom leve
1 ek
olívaolaj
A salátához
50 g
rukkola
50 g
bébispenót
50 g
madársaláta
6 db
koktélparadicsom
100 g
sárgarépa
100 g
kígyóuborka
1 marék
pirított dió

Elkészítés
  1. A sajtszeleteket vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd egy forró grillserpenyőben vagy grillen, mindkét oldalukon 2 percig sütjük, amíg szép aranybarna, rácsos mintát kapnak.

  2. Elkészítjük a dresszinget, ami csak annyiból áll, hogy minden alapanyagot összekeverünk.

  3. Egy nagy tálban összeforgatjuk a rukkolát, a bébispenótot és a madársalátát. 

  4. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a répát és az uborkát tetszőleges formájúra aprítjuk, én szalagokat készítettem belőle egy hámozó segítségével. Meglocsoljuk a dresszinggel, majd tányérokra halmozzuk a salátát és a zöldségeket.

  5. A grillezett kecskesajtot a salátára helyezzük, és megszórjuk a felaprított dióval.


www.streetkitchen.hu

Ha valami könnyű, mégis ízletes fogásra vágysz, ami pillanatok alatt elkészül, akkor a grillezett kecskesajt tökéletes választás!

pictogram

Vega

Ez a grillezett kecskesajt pont az, amire egy könnyed, de ízekben gazdag ebédhez vagy vacsorához szükséged van. Villámgyorsan elkészül, mégis olyan finom és elegáns, hogy akár vendégeket is simán lenyűgözhetsz vele. Friss salátaágyon, édes-savanyú dresszinggel és roppanós dióval – egyszerűen tökéletes!

Hozzávalók

2 főre
4 szelet
kecskesajt
1 ek
olívaolaj
A dresszinghez
1 ek
méz
1 ek
balzsamecet
bors
1 db
citrom leve
1 ek
olívaolaj
A salátához
50 g
rukkola
50 g
bébispenót
50 g
madársaláta
6 db
koktélparadicsom
100 g
sárgarépa
100 g
kígyóuborka
1 marék
pirított dió

Elkészítés

  1. A sajtszeleteket vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd egy forró grillserpenyőben vagy grillen, mindkét oldalukon 2 percig sütjük, amíg szép aranybarna, rácsos mintát kapnak.

  2. Elkészítjük a dresszinget, ami csak annyiból áll, hogy minden alapanyagot összekeverünk.

  3. Egy nagy tálban összeforgatjuk a rukkolát, a bébispenótot és a madársalátát. 

  4. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a répát és az uborkát tetszőleges formájúra aprítjuk, én szalagokat készítettem belőle egy hámozó segítségével. Meglocsoljuk a dresszinggel, majd tányérokra halmozzuk a salátát és a zöldségeket.

  5. A grillezett kecskesajtot a salátára helyezzük, és megszórjuk a felaprított dióval.


Grillezett kecskesajt
Grillezett kecskesajt (Fotó: Street Kitchen)

Ez a grillezett kecskesajtos saláta egyszerre könnyed, gyors, és mégis elég elegáns ahhoz, hogy vendégeket kápráztass el vele. A krémes sajt, a friss zöldségek, az édes-savanyú dresszing és a ropogós dió kombója tényleg verhetetlen. Ha szereted az ilyen gyors és látványos salátákat, nézd meg ezeket is:

Ha tetszett a Grillezett kecskesajt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept