Vega kaják

Grillezettspárgássalátamozzarellával

Grillezett spárgás saláta mozzarellával

Hozzávalók
500 g
zöldspárga
(tisztítva)
4 ek
szárítottparadicsom-olaj
só, bors
10 db
szárított paradicsom
2 szál
újhagyma
1 db
citrom
1 csokor
bazsalikom
4 ek
bolti ropogós hagyma
2 db
light mozzarella

Elkészítés

A spárgás saláta lelke nem más, mint a zöldspárga. Az elkészítéséhez a fás szárától megfosztott, megmosott spárgát meglocsoljuk a szárított paradicsom olajával, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyon forró grillserpenyőben 5-10 perc alatt megsütjük.

A szárított paradicsomot félbevágjuk, az újhagymát felszeleteljük, majd összeforgatjuk a spárgával. Ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, rátépkedjük a bazsalikomot, végül az egészet megszórjuk a ropogós hagymával. A salátát a mozzarellával fogyasztjuk.

grillezett-spargas-salata (2)
Grillezett spárgás saláta mozzarellával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

 

Ha valaki egészségesen és fitten szeretne étkezni, akkor sem kell feltétlen töménytelen mennyiségben húst enni. Rengeteg zöldségnek, különös tekintettel a babfélékre, nagyon magas a fehérjetartalma, ami a legtöbb diétás étkezés alapjául szolgál. Nem kell teljesen vegának (se vegánnak!) lenni, de néhány húsmentes nap beiktatása a szervezetünknek és a környezetnek is hasznára válik. Ezekre a napokra mutatunk pár tuti receptet!

Brokkolis-zöldfűszeres omlett cottage cheese-zel

Grillsajt bazsalikomos pirított cannellinivel és céklával

Snidlinges piri-piri sült kelbimbó

www.streetkitchen.hu

Ha egy könnyű parfümös-füstös, húsmentes salátára vágysz, akkor ez a grillezett spárgás verzió tökéletes választás számodra.

Hozzávalók

2 főre
500 g
zöldspárga
(tisztítva)
4 ek
szárítottparadicsom-olaj
só, bors
10 db
szárított paradicsom
2 szál
újhagyma
1 db
citrom
1 csokor
bazsalikom
4 ek
bolti ropogós hagyma
2 db
light mozzarella

A spárgás saláta lelke nem más, mint a zöldspárga. Az elkészítéséhez a fás szárától megfosztott, megmosott spárgát meglocsoljuk a szárított paradicsom olajával, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyon forró grillserpenyőben 5-10 perc alatt megsütjük.

A szárított paradicsomot félbevágjuk, az újhagymát felszeleteljük, majd összeforgatjuk a spárgával. Ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, rátépkedjük a bazsalikomot, végül az egészet megszórjuk a ropogós hagymával. A salátát a mozzarellával fogyasztjuk.

grillezett-spargas-salata (2)
Grillezett spárgás saláta mozzarellával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

 

Ha valaki egészségesen és fitten szeretne étkezni, akkor sem kell feltétlen töménytelen mennyiségben húst enni. Rengeteg zöldségnek, különös tekintettel a babfélékre, nagyon magas a fehérjetartalma, ami a legtöbb diétás étkezés alapjául szolgál. Nem kell teljesen vegának (se vegánnak!) lenni, de néhány húsmentes nap beiktatása a szervezetünknek és a környezetnek is hasznára válik. Ezekre a napokra mutatunk pár tuti receptet!

Brokkolis-zöldfűszeres omlett cottage cheese-zel

Grillsajt bazsalikomos pirított cannellinivel és céklával

Snidlinges piri-piri sült kelbimbó

Ha tetszett a Grillezett spárgás saláta mozzarellával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept