A gyömbérshothoz a citrom héját és a fehér hártyás részét levágjuk, majd a húsát kis darabokra vágjuk.
Leturmixoljuk a gyömbérrel, a mézzel, a vízzel és a kurkumával együtt, átszűrjük, és rögtön fogyaszthatjuk, de üvegben tárolva 1-2 hétig eláll hűtőben.
Gyömbérshot
Felesleges ebből a vitaminbombából boltit venni, abszolút elkészíthető otthon, 10 perc alatt megvan, és sokkal olcsóbb is.
A gyömbérshot az utóbbi évek egyik legnépszerűbb házi immunerősítője lett, nem véletlenül. Pár alapanyagból elkészül, mégis elképesztően erős, frissítő löketet ad a nap bármely szakában. A recept eredetileg a skandináv reggeli rutinokból indult hódító útjára, ma pedig már itthon is sok konyhapulton ott sorakoznak a kis üvegcsék, tele aranysárga energiával.
Ez a verzió pont olyan, amilyennek egy shotnak lennie kell: tüzes, de nem ihatatlan, citrusos, de nem túl savanyú, és pont annyira édes, hogy tompítja a gyömbér erejét. Ha gyors immunlöketre vagy egy kis reggeli energiaboostra vágysz, ez lesz a kedvenced — ráadásul az elkészítése egyszerűbb, mint egy turmixé.
Hozzávalók
Elkészítés
A gyömbérshothoz a citrom héját és a fehér hártyás részét levágjuk, majd a húsát kis darabokra vágjuk.
Leturmixoljuk a gyömbérrel, a mézzel, a vízzel és a kurkumával együtt, átszűrjük, és rögtön fogyaszthatjuk, de üvegben tárolva 1-2 hétig eláll hűtőben.

A kész gyömbérshotot légmentes üvegben, hűtőben érdemes tárolni, 3-4 napig megtartja az ízét és erejét. Tálaláskor adj neki egy gyors rázást, mert természetes módon szétválhat. Reggel, éhgyomorra a leghatékonyabb, de egy délutáni „restart”-nak is tökéletes.
Még több gyömbéres receptet keresel?
Narancsos kacsa gyömbéres sütőtökkrémmel
Ha tetszett a gyömbérshot receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



